Tümleşik iletişimde öne çıkması beklenen beş eğilim
Tarafından 1 Nisan 2019
0
1.0K Görüntülemeler
- Tümleşik iletişimde de önce bulut geliyor: Tümleşik iletişim başlığında yaklaşımlar farklı olsa bile büyük ölçekli şirketler barındırılan ve ihtiyaca göre oluşturulan hizmetlere yönelirken, KOBİ’ler ise esnekliği ve hizmet olarak tümleşik iletişim yapısı kullanarak maliyetlerini azaltma çabasında. Hizmet olarak tümleşik iletişim çözümleri daha düşük maliyete güçlü bir mimari sunmasıyla öne çıkıyor.
- İşin kalbinde ekibin işbirliği var: Farklı sektörlerden birçok şirket, ekip işbirliği uygulamaları kullanıyor ama birçok çalışanın gözünde bunlar anlık mesajlaşma uygulamalarından pek farklı değil. Bu nedenle ekiplerin işbirliğine odaklanan çözümleri sunmak konusunda tümleşik iletişim geliştiriciler arayış ve işbirliği içinde. Hedef ise sadece çalışanları bu mesaj mimarisine alıştırmakla kalmayıp, iş süreçlerini ve farklı uygulamaları da ekibin işbirliğine dahil edebilmek.
- Bitmeyen öncelik güvenlik: Oldukça az sayıda şirket proaktif tümleşik iletişim güvenlik stratejisine sahip ve bu stratejide denetimleri, şifreleme, izleme, yama, firewall veya uygulama geçitleri gibi eklentileri kullanarak hem tümleşik iletişim trafiğini yönetiyor hem de olası risklere karşı güvenliği sağlıyor. Ancak, belirttiğimiz gibi oldukça a sayıda şirket bu yatırımlara önem veriyor ve genel beklenti, veri sızıntısı veya DDoS saldırıları gibi risklerle karşılaşana kadar şirketlerin de bu umursamaz eğiliminin devam edeceği.
- Video, artık konferanstan daha fazlası: Sosyal medya platformları sayesinde video çekimi ve izlemek gündelik hayatın bir alışkanlığı halini alıyor. Böylece bireyler, iş ortamında da benzer bir imkana sahip olabilmek, video yaratıp paylaşabilmek istiyor. Saha çalışanlarına destek, müşteri hizmetlerinin müşterinin sorunlarını anlamalarına yardımcı olmak gibi örnekler tümleşik iletişimde videonun konumunun daha da güçleneceğini gösteriyor.
- Uygulama ve iş akışı entegrasyonu: İşbirliğini, müşteri hizmetlerini, iş akışlarını ve diğer iş uygulamalarını doğru biçimde entegre etmek, dijital dönüşüm yatırımlarının da temelini oluşturuyor. Hem iç hem dış iletişimde şirketler için önemli faydaları barındıran bu entegrasyon, gelişen teknolojiyi maksimum verimle kullanabilmenin de temeli. Bu nedenle tümleşik iletişim dünyası, uygulamalarla daha da büyüyecek. Her sektör ve her şirketin işbirliği deneyimlerinin birbirinden farklı olacağı gerçeği de bu alanda büyümeyi destekleyecek.