13 Türk teknoloji firması Innogate Programı ile globalleşme yolunda
İTÜ ARI Teknokent öncülüğünde globale açılmak isteyen yerli teknoloji firmalarına 10 yıldır destek sağlayan Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 18’inci dönemi NBT Digital partnerliğinde başladı. Ticaret Bakanlığı’nın Tekno-Hızlandırıcı İhracat Projeleri Desteği ile gerçekleştirilen programa bu yıl 13 Türk teknoloji firması dahil olurken, altı hafta alanında global isimlerden Türkiye’de eğitim, mentorluk ve koçluk alacak olan firmalar, programın ikinci adımı olarak 3-14 Haziran tarihleri arasında İngiltere pazarına güçlü bir adım atıyor olacak.
Yerli teknoloji firmalarının başarısını global pazarlara taşımasını sağlamak amacıyla İTÜ ARI Teknokent tarafından NBT Digital partnerliği ile yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 18’inci dönemine 13 Türk teknoloji firması dahil oldu. Altı hafta sürecek programın ilk adımı Türkiye’de başladı. İngiltere’ye hazırlık süresi boyunca firmalar, alanının en iyisi global uzmanlardan eğitim, mentorluk ve koçluk alacak. Programın ikinci adımı olan 3-14 Haziran tarihleri arasında ise pazarı yerinde keşfetmek amacıyla İngiltere’ye giderek her günü dopdolu bir programa dahil olacaklar. Her sabah düzenlenecek toplantıların ardından firmalar; gerçekleştirilecek round table’lar ile yeni bağlantılar elde edecek ve potansiyel müşterileri ile temas edecekler.
Innogate firmaları küresel pazarlardaki ölçeğini 4 kat artırıyor
Innogate’in teknoloji firmalarına yeni pazarlara uygun iş modeli geliştirme metotları ve küresel pazarlama/satış gibi tekniklerini benzersiz bir içerik ve sunduğunu belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “10 yıldır global arenada 229 firmaya katkı sağladığımız program sayesinde, yerelle global arasında bir bağlantı kuruyoruz. Firmalarımız bu sayede bugüne dek küresel pazarlardaki ölçeğini 4 kat artırırken, ABD’de ise 15 kat ihracat artışı sağladı. 13 yerli firmanın dahil olduğu bu dönemin ilk altı haftalık periyodunda firmalarımız, pazar analizinden satış ve pazarlama stratejilerine, yeni bir pazarda iş geliştirme metotlarından pazardaki finansal mekanizmaların doğru kullanımına kadar her aşamada bilgi alacaklar. Programın İngiltere aşamasında ise firmalarımız, iş ağlarını geliştirirken, bir yandan da dünyanın en önemli teknoloji etkinliklerinden biri London Tech Week’e katılım sağlayacaklar. Innogate ile bugüne kadar onlarca başarı hikayesine şahit olmanın motivasyonuyla, İTÜ ARI Teknokent olarak, firmalarımızın daha geniş bir ağa sahip olması adına Innogate’in ölçeğini daha da geliştirmeyi sürdüreceğiz; ABD ve İngiltere pazarlarına ek olarak Almanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere hub’lar oluşturacağız.” dedi.
Innogate Programına Katılacak 13 Türk Teknoloji Firması:
ACTIVEWEAR: ActiveWear 2.0, inovatif kumaşlara entegre sensör teknolojisi ile kullanıcıların sağlık verilerini, kas ve sinir hareketlerini ve karbon ayak izini gözlemleyen ve gerektiğinde uyaran, mobil uygulamaya entegre akıllı spor kıyafetleri üretiyor.
ARCHADE: Archade, tasarımcılara yönelik, dijital tasarım ile yaratıcı hikâye anlatımını birleştiren yapay zekâ destekli pazaryeridir.
IUGO: IUGO Teknoloji yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan ve sürücüsüz seyahat imkânı veren araçlara giden teknolojik dönüşümdeki tüm ticari fırsatları sahiplenen bir şirket.
LUMNION: Lumnion, sigorta fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformudur.
MALWATION: Malwation, zararlı yazılım analizi ve simülasyon teknolojileri geliştiren yerli siber güvenlik girişimidir.
ONE NEW ONE: OneNewOne, işe alımı hem adaylar hem de işverenler için devrim niteliğinde dönüştüren, yapay zeka destekli “Akıllı Aday Havuzu”, “Akıllı Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Test Sınav Otomasyonu” ve “Akıllı Teklif” modülleriyle donatılmış bir platformudur.
QUIZ MODE ON: Firmaların hedef kitlesine ulaşmak için Quiz, Tabu, Anket, Soru-Cevap, Çarkıfelek, Tombala, Kelime Oyunları ve daha fazlası ile canlı yarışmalar düzenlemesini sağlayan, online bir etkinlik ve eğlence platformudur.
RENT ‘N CONNECT: Rent’n Connect yüksek hızlı taşınabilir Wİ-Fİ cihazları kiralayan bir seyahat teknolojisi firmasıdır.
TUMURLY: Tumurly, akıllı güneş sistemleri, rüzgâr türbinleri, uzaktan izleme sistemleri alanına ürün geliştiren bir teknoloji firmasıdır.
TV EKSTRA: TV Ekstra, ileri teknolojisi ve sektör lideri çözümleri aracılığıyla reklam verenlere uygun maliyetli bir şekilde TV reklamcılığının geleceğine erişim imkânı ve hizmetler sunan teknoloji şirketidir.
WEROVER: Werover, yenilenebilir Enerji Sektöründe, AI ve IoT teknolojilerini kullanarak kestirimci bakım çözüm önerileri sunmaktadır.
WISER MEDIA: Wiser Media, podcast, video, makale ve sesli kitapların keşfedildiği sosyal kürasyon platformudur.
XPODA: Xpoda, No Code & Low Code özellikleri içerisinde barındıran hızlı yazılım geliştirme platformudur.
Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için www.innogate.org adresini ziyaret edebilirsiniz.