Türk Savunma ve Havacılık Sanayi, Bilişim A.Ş’nin Yerli ve Milli Yazılımlarıyla Güçleniyor
Dünya ile rekabet gücünü artıran Türk Savunma ve Havacılık Sanayinin yerli ve milli yazılımları tercih etmesi veri güvenliği ve gizliliğinde yüzde yüz koruma sağlarken aynı zamanda dışa bağımlılığı ortadan kaldırma hedefinde de önemli bir dönüm noktası oldu. Savunma Sanayinde kurumsal kaynak planlama, insan kaynakları ve iş zekası yazılımlarıyla öne çıkan Bilişim AŞ’nin Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, teknolojide yerlileşmenin dünya üzerindeki gücümüzü artıracağının altını çizerek gelecek planlarından bahsetti.
“Yüzde 100 yerli ve milli yazılımlarımızla Savunma ve Havacılık Sanayine çözümler sunuyoruz”
Dünya üzerinde aktif rol oynayan ve son yıllarda adından sıkça bahsettiren Savunma Sanayinin Bilişim AŞ yazılımlarıyla daha da güçleniyor olması bizi de gururlandıyor ve bizi daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye yöneltiyor. Tabi ki bu seçimlerin tesadüf olduğunu düşünmüyoruz, Bilişim AŞ olarak 35 yıldır bu sektörde çözümler üretiyor ve kurumların işleyişlerine pozitif değerler katıyoruz. Yerli ve milli olmamızın yanı sıra kaliteli ürünlerimizle ön plana çıkıyor, genç, dinamik ve kendine güvenen ekibimizle düşünülmeyeni düşünerek sektör de fark yaratıyoruz.
Yerli ve Milli Yazılımlar Kurumların Taleplerini Maksimum Düzeyde Karşılıyor
Türkiye’deki yerli ve milli yazılımların bilişim alanına yapılan yatırımlardan sonra daha da arttığını görüyoruz. Bu yatırımlar bilişim sektörü adına son derece sevindirici. Çünkü yerli ve milli yazılımlar sadece kurumlara artı değer katmakla kalmıyor aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlayarak ülkemizi dışa bağımlı olmaktan da kurtarıyor.
Biz Bilişim AŞ olarak ülkenin beklentilerini ve geleceğini iyi okuyoruz. %100 yerli ve milli sermaye ile tasarladığımız İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi bilişimHR, Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi bilişimERP ve Yeni Nesil İş Zekası bilişimBI yazılımlarıyla kurumların taleplerini maksimum düzeyde karşılıyoruz.
“Yerli ve milli yazılımlar hem ülkemizi hem de kurumları daha güçlü bir konuma getirecektir”
Bilişim AŞ olarak kurum ihtiyaçlarını çok iyi tespit edebiliyoruz ve bu bağlamda kurumlara yüksek ölçekte fayda sağlıyoruz. Özellikle yerli ve milli yazılımı tercih etmelerinin tüm faydalarını kurumlara anlatıyor ve bunu deneyimlendiriyoruz. Yerli yazılım kullanmanın birçok avantajı var özellikle farklı ülkelerin kendi koşullarına göre hazırladığı yazılımlardan farklı olarak bizim yazılımlarımız yerel mevzuata ve koşullara daha kolay adapte olabiliyor. Bu konuda global yazılımlara göre daha esnek bir yapıya sahibiz, ve bu özelliğimizle kurumlarda verimliliği artırarak kâr artışı sağlıyoruz.
“Yüzde Yüz bize ait yerli ve milli yazılımlarımızla ülkemizin geleceğini şekillendiriyoruz”
Yerli ve milli yazılımlar geliştirerek ülkemizde birçok sektöre hizmet sunuyoruz. Kurumların zorlandığı alanlara teknolojik çözümler geliştiriyor, özellikle kurumların şirket içinde çözmekte ve yapmakta zorlandıkları; müşteri yönetimi, üretim takibi, lojistik, teklif, satış ve stok yönetimi gibi alanlarda iş süreçlerini daha sağlıklı yapıya dönüştürecek modüllerimizle çözüm sağlıyoruz. Alanında uzman ekip arkadaşlarımızın enerjisiyle ülkemizin teknolojik olarak daha iyi yerlere gelebilmesi için sektörel bazlı AR-GE çalışmaları yürütüyoruz. Bu bağlamda sunduğumuz tüm çözümleri de kurum ihtiyaçlarını iyi analiz ederek tasarlıyoruz.
Dünyada yaşanan krize rağmen Bilişim AŞ olarak 2020 Yılında %40 Büyüme Sağladık
Tüm dünyayı krize rağmen Bilişim AŞ olarak sektördeki yerimizi koruyarak ve yeni anlaşmalar yaptık ve %40 büyüme sağladık. Ülkemizde ürettiğimiz %100 yerli ve milli yazılımlarımızla Türkiye’nin önde gelen kurumlarına dijital dönüşüm uygulamalarımızı sunarken aynı zamanda da firma çalışanlarının dijital dönüşümlerine de destek vermeye devam edeceğiz. Dijitalleşme sürecinde sunduğumuz çözümlerle müşterilerimize, işlerine odaklanmaları için zaman ve genel giderlerinden tasarruf etme imkânı veriyoruz. Alan uzmanlarına sunduğumuz Dijital Yol Haritası ile kurumların işlerini dönüştürmesine ve analiz etmesine de yardımcı oluyoruz.
Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da büyümenin temellerini atıyoruz
2019 yılı Bilişim AŞ için değişim ve dönüşümün yılı oldu diyebiliriz. 2020 yılında ise pandemiye rağmen büyümeye devam ederek bu değişimin etkilerini yaşadık. 2021 yılında da değişimimizi artırarak yolumuza devam ediyoruz.
Bilişim AŞ’nin ürün odaklı yaklaşımı gereği büyük ölçüde iş ortaklıklarına odaklandık. Bu kapsamda kendi içimizden çok önemli iş ortakları çıkarttığımız gibi sektörde önemli yeri olan kurum ve kuruluşlarla da iş ortaklıkları için görüşmelere devam ediyoruz.
2021 yılında iş ortaklıkları ekosistemini geliştirerek önemli ölçüde büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz içinde distribütörlükler aracılığıyla yurt dışında büyüme de yer alıyor. 2021 yılında bu kapsamda önemli adımlar atacağız. Gerek iş ortaklıkları gerekse bulut ürünlerimiz ve diğer kanallarımızla 2021 yılı Bilişim AŞ için yurt dışında büyüme yılı olacak. Yurt içinde uzun süredir kullanılan, başarı ve tecrübe kazanmış ürünlerimizin yurt dışında da büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.
35 Yıllık Bilgi Birikimi ve Güven: Bilişim AŞ
Bilişim AŞ Prof. Dr. Aydın Köksal tarafından 1985 yılında kurulmuş olan Türkiye’deki en köklü yazılım evlerinden birisidir. Türkiye’de öncü olmak amacıyla kurulan Bilişim AŞ, kurucusunun deyimiyle “Bilişim teknik bilimini ulusal bir kalkınma aracı olarak kullanma ve toplumumuzu bilişim toplumuna dönüştürme” misyonuyla 35 yıldır sadece yazılım alanında hizmet vermektedir. Kurucu Prof. Dr. Aydın Köksal ülkemizdeki bilişim sektörünün başlangıç ve gelişimine çok önemli katkılar sunmuş, bilgisayar, bilişim, yazılım, donanım, iletişim gibi 3000’i aşkın kelimeyi Türkçemize kazandırmıştır.