Turkcell Global Bilgi’den Trabzon’a çağrı merkezi
Turkcell Global Bilgi Karadeniz’deki 3. çağrı merkezini Trabzon’da açtı.
Turkcell Global Bilgi, Karabük ve Artvin’den sonra Karadeniz Bölgesi yatırımlarına Trabzon ile devam ediyor. Turkcell Global Bilgi’nin 500 kişiye istihdam sağladığı yeni yatırımı, daha şimdiden Trabzon’da genç ve nitelikli işgücünün en önemli adresi oldu. Trabzon’a yapılan ilk teknolojik yatırım olma özelliğine de sahip olan çağrı merkezinde, Turkcell bireysel müşterilerine hizmet sunuluyor.
Bir süredir faaliyette olan yeni çağrı merkezinin resmi açılışı, 31 Mart Pazar günü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AKP Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Ciliv: “İstihdam en büyük sosyal sorumluluğumuz”
Açılış töreninde konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, iyi niyetle ve büyük bir gayretle Türkiye’ye teknoloji yatırımı yapmaya devam ettiklerini söyledi. İnsanların ve kurumların hayatında teknolojiyle ve sunulan hizmetle fark yarattıklarını söyleyen Süreyya Ciliv, “Doğuya ilk büyük teknoloji yatırımını Erzurum ve Diyarbakır çağrı merkezlerimizle yaptık. Bugün yurtiçinde 15, yurtdışında ise 5 olmak üzere toplam 20 çağrı merkezimizle müşterilerimize en iyiyi sunma çabasındayız. Karadeniz Bölgesi’ne Karabük ve Artvin’den sonra açtığımız Trabzon çağrı merkezimiz ile Anadolu’daki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şirket olarak gençlerimize istihdam yaratmayı en büyük sosyal sorumluluğumuz olarak görüyor, yeni çağrı merkezimizin Trabzon halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Çalışanların yüzde 70’i kadın
Aylık ortalama 2 milyon dakika görüşmenin yapıldığı ve 560 bin çağrının karşılandığı Trabzon Çağrı Merkezi’nde çalışanların yaş ortalaması 25, yüzde 70’i ise kadın. Bu oran, yüzde 22’lerde seyreden kadın istihdamı ile dünya ülkeleri arasında geride yer alan Türkiye için çok önemli bir oran teşkil ediyor. Çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 31’i lisans, yüzde 64’ü önlisans, yüzde 5’i de lise mezunlarından oluşuyor.