Türkiye bilişim sektörünün dünyaya açılma kapısı CeBIT
Türkiye’nin Partner Ülke olması nedeniyle CeBIT Fuarı’nda bu yıl Türk bilişim sektörü gövde gösterisi yapacak. 1-5 Mart günleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştirilecek olan fuarın salonları birçok Türk bilişim şirketinin ürün, çözüm ve hizmetlerinin tanıtımına evsahipliği yaparken, katılımcı şirketler de ayrıca farklı ülkelerden şirketler ile iş ortaklığı görüşmesi gerçekleştirecek.
• CeBIT içerisinde yer alan farklı salonlarda Türkiye standları
• Türkiye’deki yatırım fırsatları ve ekonomik bilgiler
• Ana standda kültürel ve genel faaliyetler
• Türk restoranı
• Türkiye turizminin tanıtımı
• Türk şirketlerinin forum alanlarında sunumları
• Türk şirketleri ile yabancı şirketler arasında ikili görüşmeler
• CeBIT Global Konferansları (1-5 Mart 2011)
• 1 Mart’ta Türkiye ana standında iki ülke başbakanının katılımı ile açılış
• Türk – Alman Bilişim Teknolojileri Zirvesi (1 Mart 2011)
• Türk Gecesi.
Ayrıca, BThaber ICTnews Eurasia’nın Almanca ve İngilizce olarak yayınlanacak olan “CeBIT Özel Tanıtım Eki” de, Türk bilişim şirketlerinin uluslararası arenadaki bu en büyük sınavında önemli bir kaynak görevi görecek. Yayın, CeBIT Fuarı kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilere dağıtılacak.
Fideltus İleri Teknoloji, 2008 yılından bu yana iletişim, güvenlik, trafik çözümleri ve mobil hastaneler konusunda dış temaslarını sürdürüyor. Bugüne kadar birçok yurtdışı girişiminde bulunan Fideltus’un öncelikleri arasında Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğu pazarları yer alıyor. Geçtiğimiz yıl iç pazara yönelik çalışmalar gerçekleştiren Fideltus bu yıl ise dış pazarlarda aktif olmayı hedefliyor.
Bu hedefin ilk aşamalarından birini de CeBIT Fuarı oluşturuyor. Fideltus, CeBIT’te konsantrasyonu bölmemek için, tamamen kendi tasarım, donanım ve yazılımlarından oluşan Pergo takip ve güvenlik sistemini tanıtmayı düşünüyor. Fideltus yetkilileri, yapacakları çalışmaları konusunda şu bilgileri verdiler:
“Pergo markası ile ürettiğimiz takip ve güvenlik sistemleri, tasarımından donanım ve yazılımına kadar tamamıyla kendi Ar-Ge bölümümüz tarafından geliştirilmektedir. Bu sistem araç takibinden, güvenliğe; değerli varlık takibinden, kişi-hasta takibine kadar çok geniş bir yelpazede kullanılabilmektedir. Takip ve güvenlik amacı dışında araç ve filolar için verimlilik ve kaynakların doğru kullanımı konusunda pek çok faydası vardır. Bu ürünün sunabileceği çözüm ve hizmetler sınırsızdır. Mevcut dış ihtiyaçları fuarda karşılaştığımız kadarıyla terzi tipi çalışma ile müşteri isteğine göre biçimlendireceğiz.
İstanbul’da gerçekleşen CeBIT Bilişim Eurasia’da bazı ilginç bazı müşterilerle karşılamıştık. Hannover beklentimiz de o yönde. Özel beklentilere yönelik niş işler çıkarabilme umudundayız. Tabii ki genel anlamda bir de tanıtım-pazarlama faaliyeti yürütmüş olacağız. Genellikle biz yurtdışı fuarlara ziyaretçi olarak katılıyoruz ama CeBIT Hannover ile dış tanıtım ve pazarlama konusunda da adımlarımızı atmış olacağız.”
Logo Yazılım, ilk yurtdışı çalışmalarına 2001 yılında Almanya ile başladı. Ardından 2007 yılında Dubai merkezli olmak üzere yurtdışı operasyonlarını hızlandırdı. Şu anda Türkiye’nin doğusunda kalan coğrafya yani Orta Asya, Rusya, İran, Körfez, Afrika ve Balkanlar’da faaliyet gösteren Logo, 30’un üzerinde ülkede iş ortakları ile çalışmalarını sürdürüyor. 500’e yakın başarılı projeye imza atan Logo’nun ürünleri 7 farklı dilde çalışıyor.
Yurtdışı iş hedeflerini “Hedeflediğimiz ülkelerde iş ortaklıkları geliştirmek, lisans satışlarımızı ve proje hizmetlerini de iş ortakları üzerinden müşterilerimize ulaştırmak” şeklinde açıklayan Logo CEO’su Ali Güven, “Önümüzdeki yıllarda bu iş ortaklarımızın yetkinliklerini artırmak, ürünlerimizi hedeflenen ülkelere uygun hale getirmek ve yeni iş ortakları geliştirmek şeklinde ilerleyeceğiz” dedi.
Logo’nun Türkiye ve yurtdışında pazara sunmuş olduğu uygulama yazılımları ve ERP çözümlerini CeBIT Fuarı’nda tanıtacağını kaydeden Güven, şunları kaydetti:
“Bu çözümler, KOBİ’lere yönelik olarak GO Plus, orta ve büyük ölçekli şirketlere yönelik olarak Tiger Plus ve Tiger Enterprise. Ayrıca Eylül başında şu an için sadece KOBİ ürünlerinde olmak üzere yeni bir sahip olma modeli sunduk. ‘Kullandıkça Öde’ olarak tanımladığımız bu yeni modelde, toplam sahip olma maliyeti zamana yayılıyor. Kullanıcılar ürün kullanım hakkına sahip oldukları süre boyunca kullanım bedeli ödüyorlar. Aynı zamanda kullandıkları ürün sürekli güncel kalıyor. Bu modeli de tanıtacağız. Türkiye’nin CeBIT Fuarı’nda ‘Partner Ülke’ olmasının büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Türk şirketleri için, önemli işbirliği avantajları olduğuna inanıyorum. Hedefimiz potansiyel iş ortağı adayları ile tanışmak ve yeni iş birlikleri fırsatları yakalamak.”