Türkiye’nin Ar-Ge öncüleri taçlandı
Dokuzuncu Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu.
TÜSİAD, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. Dokuzuncu yılında 221 proje ile rekor başvurunun yapıldığı ödüllerde 27 finalist, farklı şirket ölçeklerine göre ürün ve süreç kategorileri ödülleri ve “Büyük Ödül” için yarıştı. İstanbul The Marmara Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde Dokuzuncu Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Z. Cebeci, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Erman Ilıcak, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel, ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nüket Yetiş ile Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Prof.Dr. Mehmet Aydın birer konuşma yaptı. Ayrıca Portland Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Merkezi (PICMET) Başkanı ve
Portland State Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji
Yönetimi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Dündar F. Kocaoğlu “Teknoloji Çağında Yaratıcılık ve Yeniliğin Yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
“Gerçek Ar-Ge projeleri için kaynak sıkıntısı yok”
Son yıllarda TÜBİTAK’ta artan araştırma finansal kaynağına dikkat çeken Prof. Yetiş, 2011’de 950 milyon TL’lik araştırma kaynağının TÜBİTAK bütçesine aktarıldığını kaydetti.
Büyük Ödül sağlık alanında
Dokuzuncusu düzenlenen
Teknoloji Ödülleri’nde büyük ödülün sahibi Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları (VSY) aldı. Şirket, “Pilot Özel İntraoküler Lens İmplant Üretim Tesisi Tasarımı ve Optimizasyonu” projesi ile ödül aldı. Diğer kategorilerdeki ödüller şu projelere verildi:
l Mikro Ölçekli Ürün: Digital Planet – D.T.P. Bilgi İşlem İletişim ve Tic. Ltd. Şti. – NetVault – Etkin Sayısal Arşivleme Sistemi projesi.
l Küçük Ölçekli Ürün: Baykar Makine San. ve Tic. A.Ş. Bayraktar – Çaldıran Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi projesi.
l Küçük Ölçekli Süreç: Sobee Yazılım Tic. Ltd. Şti. I CAN FOOTBALL projesi.
l Orta Ölçekli Ürün: Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. Dizel Bazlı Motorların LPG ve CNG (Tek Yakıtlı) Dönüşümü projesi.
l Orta Ölçekli Süreç: Teknodrom Robotik ve Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. Hayalden Ürüne-Robotik İleri Malzeme İle Üretim projesi.
l Büyük Ölçekli Ürün: Arçelik A.Ş. SURF-Innovatif Fırın Teknolojisi projesi.
l Büyük Ölçekli Süreç: Türkiye Şişe
ve Cam Fabrikaları A.Ş. Bulaşık Makinesi Dayanımı Parlaklığı ve Kalitesi Yüksek Kurşunsuz Kristal
Cam Projesi.