Türkiye’nin ilk fijital yapay zeka zirvesi AI [Tomorrow Summit] 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA), Türkiye’nin ilk fijital yapay zeka zirvesi AI [Tomorrow Summit]’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 11 Şubat 2022 tarihinde birincisi düzenlenecek olan zirve, dünyadan ve Türkiye’den birbirinden değerli konuşmacıları bir araya getirecek. Tam gün sürecek olan zirvenin ardından fijital olarak düzenlenecek “AITS Awards”ta yapay zeka kullanımında başarılı olan proje ve markalar açıklanacak.
Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yapay zeka politikaları üreten lider bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonuyla eğitimden ekonomiye, sağlıktan politikaya onyedi farklı alanda faaliyetler yürüten ve politika yapım süreçlerine katkı sağlayan AIPA, birinci yıl dönümünde önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geleceğimizi şekillendirecek olan ve birçok bilinmezliği barındıran yapay zeka olgusunu, yaşama dokunan tüm alanlarında en ince detaylarıyla konuşmak üzere kurgulanan AI [Tomorrow Summit], içeriği ile alanındaki yerli ve yabancı duayen konuklarıyla Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek zirvesi olmaya aday.
11 Şubat’ta düzenlenecek olan zirve dijital platformlardan herkese açık ve ücretsiz olarak yayımlanacak. Tüm gün sürecek zirvenin ardından AITS Awards’ta başarılı yapay zeka projelerine imza atan markalar sahneye çıkarak ödüllerini alacak. Kuantum Araştırma tarafından AI [Tomorrow Summit]’e özel olarak geliştirilen yapay zeka tabanlı bir metotla değerlendirilecek olan projeler sektörel bazda ödüllendirilirken, AIPA özel jürisi tarafından da yapay zekaya bireysel destekte bulunan en başarılı isme Türk Bilim İnsanı Cahit Arf anısına özel kategori ödülü sunulacak.
Türkiye yapay zeka (AI) ekosistemine katkıda bulunmak, bu alana ilgi duyan ve yatırım yapacak olan karar vericileri biraraya getirerek katma değer sağlayacak bir etki ağı kurmayı amaçlayan AI [Tomorrow Summit]’in konuşmacıları ve program detayı çok yakında zirvenin web sitesinde yayımlanacak. AI [Tomorrow Summit], iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, teknoloji şirketleri, STK temsilcileri, medya mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor.