Twitter ve kurumsal bilgisayar ağları
Sayın Cumhurbaşkanımız, gazeteler, televizyonlar, köşe yazarları, sanatçılardan sonra, en son Melih Gökçek de Twitter alemine dahil olup, kısa zaman içinde, takipçi sayısı birçok Türk ünlüsünü geride bırakınca bu yazının konusu belli oldu.
Melik Gökçek’in, Twitter’da çok aktif bazı köşe yazarlarını, takipçi sayısında bir günde nasıl geçtiği haber konusu yapılınca, geçen sene sonlarında Eweek’te yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarını hatırladım. Amerika’nın önde gelen CIO’larının Twitter’ın kurumsal ağlarda kullanımı konusundaki düşüncelerini bu vesile ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
75 CIO ile yapılan araştırmada, kanımca ülkemizin kurumsal şirketlerinde de benzer fikirlerin paylaşıldığını düşündüğüm yanıtlar verilmiş:
CIO’ların yarıdan çoğu, şirketlerinde twitter ulaşımının engellenmediğini söylemiş. Cep telefonlarından Facebook ve Twitter kullanmak o kadar moda ki, teknik olarak bunun engellenmesi zaten çok da kolay değil.
Başlarda olan algının aksine, CIO’lar arasında yaygın kanı, Twitter’in gereksiz mesajların döndüğü zaman öldürücü bir mekan olmaktan çıkıp, anlık habere ulaşmanın yegane ortamı olmaya doğru gittiği şekilde.
CIO’ların yüzde 30’u, sitenin kullanılmasının ROI’sini ölçememelerinin, Twitter’i kurumsal bir ürün olarak “Kurum içi BT Hizmet Portfolyusuna” alamamaları sonucunu doğurduğunu söylemiş.
CIO’ların yarından fazlası, Linkedin’i daha çok kullandığını söylemiş, yaygın bilgiyi doğrular nitelikte, grup içinde Linkedin üyesi olmayan sadece yüzde 1 oranında.
CIO’ların yüzde 35’i Facebook’un daha yaygın kullanıldığını söylemiş.
CIO’ları yüzde 45’i, Twitter’ı mobil cihaz üzerinden kullanıyormuş.
CIO’ların sadece yüzde 12’si, kurumsal ortamlarda Twitter kullanımının bir güvenlik ve gizlilik problemi doğurabileceğini belirtmiş.
Bilgisayar ağlarında gittikçe yaygınlaşan Twitter kullanımı hakkında ne yapacağını planlayan BT yöneticilerimize duyurulur.
Sağlıcakla kalın.