UÇTAN UCA VE PROAKTİF KORUMA ÖN PLANDA
Siber saldırıların artan kapsamı ve çeşitliliği hem bireysel hem kurumsal kullanıcıları siber güvenlik konusunda proaktif olmaya mecbur bırakıyor. “Bugüne kadar ayrı güvenlik duvarı, güvenli web ağ geçidi, DNS katmanı güvenliği, tehdit istihbaratı gibi çözümler ayrı ayrı konumlandırılırken, bugün tek bir platform üzerine bu güvenlik hizmetlerini sağlayarak, bireysel ve kurumsal kullanıcılar için çok hızlı ve efektif bir koruma sağlanabilmekte” sözleri ile değişimi tanımlayan Cisco Orta Doğu ve Afrika Siber Güvenlik Direktörü Fady Younes, şöyle devam etti:
“Birinci katman koruması olarak Cisco’nun Umbrella çözümü, DNS çözümlemelerinde kontrol noktası olarak, çok hızlı, kolay ve efektif bir çözüm sunmakta. DNS çözümlemesi noktasındaki koruma kalkanı, kullanıcılara büyük ölçüde koruma sağlasa da farklı metotlar kullanılarak ağ içerisinde zararlı aktiviteler gerçekleşebilmekte. Ağınızdaki dosya etkinliklerini geniş çaplı olarak analiz eden ve bu sayede gelişmiş kötü amaçlı yazılımları kolayca algılayıp, yayılmasını önleyen ve ortadan kaldıran Cisco’nun Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Koruması (AMP) gibi teknolojilere başvurmak önemli. Uygulanması kolay ve test edilmiş bir müdahale planı hayata geçirmek, ağ güvenlik politikası geliştirmek, bir siber güvenlik politikası ile yeterli sayı ve donanımda güvenlik uzmanına sahip olmak da kurumsal bazda atılması gereken adımlar arasında.”
Entegre güvenlik çözümleri, tehditleri algılama ve olayları çözme, tasarrufları artırma ve BT kaynaklarının verimliliğini artırma yoluyla kurumların doğru güvenlik stratejileri oluşturmasına yardımcı oluyor. “Entegre güvenlik mimarisine yatırım yapan kurumlar ile görüştüğümüzde; farklı güvenlik üreticilerinden oluşan bir güvenlik altyapısına sahip olan kurumların, entegrasyon için kendi iç kaynaklarını kullandığını, çözümleri entegre etmek için saatler harcadığını, sonuçta da kötü amaçlı yazılım ve saldırılara karşı doğru bir güvenlik duvarı oluşturulamadığını gördük” örneğini paylaşan Fady Younes, şu bilgileri verdi:
“Güvenliği ağ, bulut, internet, e-posta ve uç noktalara entegre ederek, bir kez gördüğümüz tehdide her yerde karşı koruyoruz. Bütün bu entegrasyon ve otomasyon mimarisinin arkasında bulunan dünyanın en büyük tehdit istihbarat merkezi TALOS ile ürünüler arasında olay ve bilgi paylaşımı yapıyor, proaktif bir savunma oluşturuyoruz. Böylelikle, kurumlarda çalışan memnuniyetinde artış, basitleştirilmiş güvenlik kuralları ve politikaları oluşturma, bu politikalar için hızlı aksiyon alma, potansiyel veri sızıntısı ve kaybının azaltılması ve çok daha fazla görünürlük ve kontrol imkânı sağlamakta.”