Uluslararası teknoloji ve iş gündemi zirveden yansıyacak
ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi’11 bu yıl 23 ülkeden 244 konuşmacıyı ağırlayacak. Bu yıl bölgesel yapılanmasıyla uluslararası işbirliklerine zemin hazırlayacak ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi’11, 23 ülkeden 244 konuşmacı ile uluslararası bir teknoloji ve iş gündemi yaratacak. 10 ana konferans ve 83 oturumla farklı konuların ele alınacağı zirve, dünyanın konuştuğu ekonomi tetikçisi John Perkins ve Y kuşağı uzmanı stratejist Micheal McQuenn’i de, ilk kez İstanbul’da ağırlayacak.
İnterpromedya tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl kapsam alanı Avrasya Bölgesi’ne genişletilen “ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi’11 3-5 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bölgesel yapısıyla farklılaşan ve bu yıl pek çok ilke ev sahipliği yapacak olan zirve ile ilgili yenilikler İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Ana sponsor Vodafone ve destekleyen STK’ların katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında zirvenin bu yıl değişen ve zenginleşen içeriği vurgulandı. Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, TBD Başkanı Turhan Menteş, TBV Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, TEDER Başkanı Serhat Özeren, TESİD Başkanı Müjdat Altay, TÜBİSAD Başkan Yardımcısı Levent Kızıltan, TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, TÜBİDER Başkanı Erkin Fındık ve YASAD Başkanı Şerif Beykoz’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir de, zirvenin bu yıl ev sahipliği yapacağı ilklere dikkat çekti.
Bu yıl zirvede ilkler yaşanacak
Bu yıl zirvede yaşanacak ilklere de dikkat çeken ve ilk defa 23 ülkeden 244 konuşmacının zirvede yer alacağını belirten Taşdemir, “TİKA’nın desteği ile 23 ülkeden birçok profesyonel katılımcı da zirvede olacak. Aynı zamanda ilk kez bölgesel bir ICT etkinliği İstanbul’da gerçekleşecek. Bölge ülkeler arasındaki başarılı bilişim projelerinin ödüllendirileceği ICT Summit Eurasia 2011 Ödülleri de ilk defa sahiplerini zirvede bulacak. Sınırsız Oyun, Sınırları Kaldıran Sosyal Medya, gibi konferanslarla farklı konuları gündeme taşıyacağız. Zirve, 10 ana konferans ve 83 oturumun yanı sıra iki önemli uluslararası konuşmacıyı da ağırlayacak” diye konuştu.
“Bilişim şirketlerinin gelişmesi için zirve Avrasya’ya açıldı”
Bilişim Zirvesi’nin, 2011 itibariyle iddiasını Avrasya bölgesine taşıdığını belirten Taşdemir, zirvenin bölgesel işbirlikleri için de önemli bir platform sunacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “Türkiye’de günde ortalama 3 bilişim şirketi kapanıyor. Bilişim şirketlerimizin kapanmak yerine çoğalmaları ve yurtiçi, ve yurtdışında büyümelerine destek olmak için Bilişim Zirvesi’ni Avrasya’ya açtık. Zirve, katılımcılarının Avrasya bölgesinde yeni iş bağlantıları kurmalarını, 23 ülkeden 244 konuşmacı ile bölge ülkelerinin teknolojiye ilişkin yatırım planlarını en yetkili ağızlardan öğrenmelerini, yeni vizyonlar kazanmalarını sağlayacak” dedi.
”Başarısı tescillenmiş önemli bir platform”
Taşdemir’in ardından kürsüye çıkan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Ülkemizde ve bölgemizde bilgi iletişim teknolojileri sektörünün geleceğini tartışacağımız çok önemli bir platform olan ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi 2011’e Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda destek vermekten mutluluk duyuyoruz. İkinci çeyrekte yüzde 8,8 büyüme ile dünyanın ikinci en hızlı büyüyen konumundaki Türkiye ekonomisinin gelecek potansiyelinde bilgi ve iletişim sektörü stratejik bir rolde. Avrasya kalkınmaya odaklanırken, Türkiye için bu süreçte sorumluluklar ve fırsatlar olacak. Sektörümüzdeki büyüme fırsatlarını vurgulayacağımız bu zirvenin, ülkemizin ekonomik büyüme yol haritamıza stratejik katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Ulaştırma, AB Bakanlığı ve STK’lardan tam destek
Açılışını AB Bakanı Egemen Bağış ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yapacağı belirtilen zirvede destekleyici STK’lar da farklı etkinliklerle yer alacak. Toplantıda konuşan TBD Başkanı Turhan Menteş, etkinliğin bölgesel arenada yarattığı sinerjiye katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken TBV Başkan Yardımcısı Bülent Gönç de zirvede “Geleceğin Dijital Türkiyesi’nde Sınırlar Nasıl Kalkar?” paneline ve “Kullanıcının Sesi Forumu”na ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi. TEDER Başkanı Serhat Özeren, sektörün gelişimine ve yeni işbirlikleri kurulmasına zemin hazırlayacak zirveye katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, TESİD Başkanı Müjdat Altay da, “Sürdürülebilir Kalkınmada Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Sektörünün Rolü Paneli”nde elektronik sektörünün gelişimi için bir yol haritası ortaya konacağını belirtti. Çevre ülkelerdeki bilişim STK’larının başkanları ile zirvede bir Yuvarlak Masa Toplantısı düzenleyeceklerini belirten TÜBİSAD Başkan Yardımcısı Levent Kızıltan, bölgesel olarak yeni işbirliklerini teşvik edeceklerini vurguladı. Zirvede Kamu Güvenliği ve Acil Durum Haberleşmesi Forumu’nu gerçekleştireceklerini belirten TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu da, hayat kurtarıcı telekom uygulamaları açısından önemli bir buluşma sağlanacağını söyledi. TÜBİDER Başkanı Erkin Fındık ise zirvede “Bilişim Meslekleri ve Eğitim Forumu” ile “FATİH Projesi Çerçevesinde Bilişim Öğretmenlerinin Görüşleri Paneli”ne ev sahipliği yapacaklarını belirtti. YASAD Başkanı Şerif Beykoz , yaratılan sinerjiden yazılım sektörünün de en etkin biçimde yararlanması için özel çaba göstereceklerini vurguladı.
Zirvede 10 ana konferans ve 83 oturum var
Zirve bu yıl, Sınırsız İletişim, Mobilişim, Bölgesel Finans Çözümleri, Bölgesel İş Fırsatları, Geleceğin Ticaretinin ‘e’ Hali, Sınırları Kaldıran Sosyal Medya, Sınırsız Oyun, m-Sağlık / Tele Sağlık, Kaspersky Lab IT Security Day Konferansları ve Teknoloji Şehri İstanbul Forumu’na ev sahipliği yapacak.
Zirve açılış günü iki uluslararası guruyu ağırlayacak
Ekonomi tetikçisi John Perkins, zirvede farklı bakış açıları sunacak
Zirvenin bu yıl ağırlayacağı iki önemli konuk konuşmacısından biri de; “Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” isimli kitabı ile tanınan Amerikalı yazar ve aktivist John Perkins olacak. Perkins, açılış günü küresel ekonomik krize ve sürekli büyümeye, kârı maksimize etmeye odaklanmış günümüz ekonomisinin gidişatına zirve çatısı altında farklı bir bakış açısı getirecek. Bilişim teknolojilerinin bu dönüşüm sürecine etkilerini değerlendirerek, çöken eskinin ve ufukta görünen yeninin bir karşılaştırmasını yapacak.
Y kuşağının karakteristik kodları 3 Ekim’de zirvede çözülecek
Zirvenin bu yıl ağırlayacağı önemli konuk konuşmacılardan bir diğeri ise Y kuşağının dilinden en iyi anlayan isimlerden biri olan Y Kuşağı Uzmanı Michael McQueen olacak. McQueen, ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ‘11’in ilk günü olan 3 Ekim 2011’de yapacağı konuşmada Y kuşağını çalışan ve tüketici olarak kazanmanın ipuçlarını aktaracak. Etkinliğin ikinci gününde yalnızca 100 kişilik kapalı bir gruba özel olarak “Y Kuşağı ve Kurumsal Kültürlerin Zorunlu Dönüşümü” konulu, yarım günlük özel bir workshop gerçekleştirilecek.