Unify ile iletişimde yeni bir sayfa açılıyor
Siemens Kurumsal İletişim çözümlerinin isim değiştirmesinin ardından yeniden yapılanan şirket, Türkiye’deki KOBİ’lere ulaşmayı ve Unify markasını hafızalara taşımayı hedefliyor.
Siemens Enterprise Communications, Ekim 2013’te adını Unify olarak değiştirme kararı aldı. İletişim alanındaki dünyanın en önemli eğilimleri arasında yer alan tümleşik iletişim çözümlerine daha fazla yönelmesi beklenen şirket, kendi cihazını getir (BYOD) kavramına uyan ve masa başında tıkılıp kalmak istemeyen çalışanların sesine kulak verdi. Kısa süre önce donanımdan çok yazılım ve hizmet alanına yönelme planı yapan Unify, küresel olarak konsolidasyona yöneldi.
Kanal yapısını da güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren, yeni bir stratejiyle yola devam etmek isteyen Unify, dünyadaki son gelişmelere göre yeniden yapılanıyor. Yapılan araştırmalara göre, birçok kurum 2014 yılında görüntülü konuşmayı kurumsal iletişim çözümleri arasına almak isterken, bulut bilişim gibi teknolojilerin de kullanımı hızla artıyor. Şirket de bu eğilimlere uygun çözümler üreterek kurumlara ulaşmaya çalışıyor.
Merit Grup bünyesindeki DVA Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri, Unify markasının Türkiye dağıtıcısı olarak faaliyet gösteriyor. DVA Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gözütok, Unify markasıyla yaşanan değişimin Türkiye yansımalarını ve yeni yapıda sunulan hizmetlerle ilgili bilgiler veriyor. Öncelikle DVA hakkında bilgiler veren Gözütok, Unify dışında otel, hastane gibi iş birimlerine zayıf akım projeleri üreten bir bütünleştirici olduklarını aktardı ve projelerin konu başlıklarını şu şekilde sıraladı:
• IPTV projeleri,
• Sayısal bilgilendirme ekranları,
• Otel ile hastane bilgilendirme sistemleri.
Outlook ile birlikte çalışabiliyor
Son 2 yıldır Unify’ın Türkiye’deki dağıtıcılığını üstlenen DVA, tüm iletişim çözümlerini Türkiye piyasasına sürüyor. İlgili detayları DVA Kanal Satış Müdürü Değer Hatipoğlu veriyor:
“Unify ürünleri arasında daha fazla KOBİ’lere yönelik olanları tercih ediyoruz. Bu piyasada daha yüksek cirolar elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Bayi kanalımız uzun süredir Unify ürünlerini sattıkları için oldukça aşinalar. Onların bu yetkinliklerinin yanı sıra kendilerinin geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Hatipoğlu’nun verdiği bilgilere göre, Unify’ın tümleşik iletişim çözümleri, kurumların herhangi bir BT elemanına ihtiyaç duymadan, tek bir merkezden yönetilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar istedikleri değişiklikleri arayüz üzerinden yapabilirken, çalışanlar arası iletişim artırılabiliyor. Uygulama, Outlook ile bütünleşebilmesinin yanı sıra ayrıca bir yazılım olarak masaüstünde kullanıcıların karşısına da çıkabiliyor.
Yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de tümleşik iletişim çözümlerinin en önemli sorunlarının başında fiyatlar geliyor. Tümleşik iletişim ile son teknoloji ürünleri bulut üzerinden KOBİ’lere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Gökhan Gözütok, “Artık KOBİ’lerde de hareketli çalışabilme önemli hale geldi. Tümleşik iletişim sayesinde büyük kurumlara hitap eden birçok uygulamanın nimetlerinden KOBİ’lerin de yararlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Çözümlerin yerel kullanıcılara ulaştırılması için Unify’ın Ankara’daki Ar-Ge merkezinden de faydalanıldığı bilgisini veren Gözütok, Türkiye’nin her noktasına hizmet verebildiklerini de sözlerine ekledi.
Tek numara hizmeti
İş insanları, masa üzerindeki telefonlarını kullanmaktan vazgeçemiyor. Oysa birçoğu gün içerisinde o telefonlara cevap veremiyor. Tümleşik iletişim çözümleri, bu sorunun da önüne geçerek tek numara hizmeti verebiliyor. Böylece tek numara arandığında kullanıcının cep telefonu ya da bir başka telefon da aynı anda çalabiliyor. Bununla birlikte kurumsal süreklilik de bu şekilde sağlanabiliyor.