Unify, yeni satış ve kanal yapısı ile pazar payını artırıyor
Siemens’in mühendislik genlerini taşıyan Unify, Global 500 listesinde yer alan şirketlerin yüzde 75’ine ürün dayanıklılığı, yenilikçilik, açık standartlar ve güvenlik temelli tümleşik iletişim çözümleri sağlıyor.
Eski ismi Siemens Enterprise Communications olan ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında adını değiştirerek yeni bir döneme adım atan Unify’ın EMEA Bölgesi İndirekt Kanal Direktörü Ahmet Gül ve Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu ile tümleşik iletişim çözümleri ve Türkiye pazarı üzerine konuştuk.
Bize Unify ve sunduğu çözümlerden bahseder misiniz?
Ahmet Gül: Unify, eski adıyla Siemens Enterprise Communications, yaklaşık 170 yıllık güçlü bir mirasa sahip, küçükten büyüğe her ölçekte şirketin iletişim ve işbirliği yeteneklerini geliştiren, iş akışlarına daha az zaman harcayarak zaman kazanmalarını sağlayan çözümler sunan bir şirket. Küçük bir şirketten coğrafi olarak dünyanın her tarafına yayılmış çok büyük bir şirkete kadar her türlü iletişim ihtiyaçlarını katma değerli çözüm, uygulama ve hizmetlerle kolaylaştırıp verimliliklerini artıran bir çözüm ve hizmet portföyüne sahibiz. Şirketlerin iş yapış şekillerini basitleştirip verimliliklerini artırarak katma değer sağlıyoruz. 100’ün üzerinde ülkede 10 binin üzerinde çalışanımızla şirketlerin dönüşümüne katkıda bulunuyoruz. Global 500 listesinde yer alan şirketlerin yaklaşık yüzde 75’i müşterilerimiz arasında yer alıyor.
Erda Tütüncüoğlu: Çözümlerimizi geliştirirken ve şirketlerde uygularken devrimsel değil, evrimsel ve esnek bir yaklaşım sergiliyoruz. Bu sayede müşterilerimiz eski sistemlerinden Unify çözümlerine sancılı bir süreçle karşılaşmadan kolayca kademeli bir şekilde geçebiliyorlar. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerin tamamında odak noktasında şirketlerin verimliliklerini artırmak bulunuyor. Böylece çalışanlar diğer işlerle uğraşmak yerine sadece kendi işlerine odaklanabiliyorlar. Çözümlerimizin esnekliği ve kademeli bir geçiş sağlaması da şirketlerin var olan yatırımlarını korumalarını sağlıyor.
Tümleşik iletişim pazarındaki yeni eğilimler neler?
Erda Tütüncüoğlu: Son yıllarda internet erişimine sahip cihaz sayısının artmasıyla birlikte mobilitenin hâkim olduğu bir çağa girdik. Hem şirketler hem de son kullanıcılar bir dönüşüm yaşıyor. Mobilite özellikle şirketlerin iş süreçlerini ve iş yapış şekillerini tamamen değiştiriyor. Dolayısıyla hizmet ve çözümlerde mobilitenin ağırlık kazandığını ve bu eğilimin artarak devam edeceğini görüyoruz. Diğer bir önemli eğilim ise çalışanların kendilerine ait cihazları şirket içerisinde kullanabilmelerini sağlayan BYOD (Kendi Cihazını Getir) kavramı. 2011 yılında hayatımıza girmeye başlayan bu kavram şirketlerin BT kaynaklarını daha iyi yönetmelerini ve şirket içi politikalarını gözden geçirmelerini zorunlu kıldı. Çalışanların kendi cihazlarını kullanabilmelerini sağlamanın çalışan verimliliğini artırdığına inanıyoruz ama güvenliği elden bırakmamanın da kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bulut bilişim de günümüz çözüm ve hizmetlerini etkileyen önemli bir kavram. Unify olarak sektördeki gelişmeleri yakından izliyor ve değişen dinamiklere göre sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Bu gelişmeleri göz önünde tutarak şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda kurumsal iletişimi yeniden tasarlıyoruz.
Yeni kimliğinizle birlikte Project Ansible adını verdiğiniz platformu da duyurdunuz. Project Ansible nedir?
Ahmet Gül: Son yıllarda yaşanan gelişmeler doğrultusunda müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek, kendimizi daha iyi anlatabilmek amacıyla Siemens Enterprise Communications olan adımızı geçtiğimiz yıl Ekim ayında Unify olarak değiştirdik. Bu değişikliği New York ve Münih’te düzenlediğimiz etkinliklerle duyurduk. Buna paralel olarak son yıllarda kurumlar ve bireylerin iletişim alışkanlıkları üzerine sürdürdüğümüz kapsamlı bir araştırmanın sonucu olan Project Ansible’ı duyurduk. Çalışanlar artık eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Akıllı telefonlar ve tabletlerin çalışma hayatında daha çok yer almasıyla birlikte iletişim farklı kanallar kullanılarak yapılmaya başlandı. İlk müşteri denemeleri Ocak ayında başarıyla gerçekleştirildi. Önümüzdeki Ekim ayında kullanıma hazır olacak.
Erda Tütüncüoğlu: Project Ansible şirketlerin iletişim yeteneklerini günümüz teknolojilerinin sağladığı tüm imkânlarla kullanabilmelerini sağlayan bir platform. Bu platform üzerinden sesli ve görüntülü görüşme, sohbet ve uzaktan ekran paylaşımı gerçekleştirilebiliyor. İlk sürümü bulut tabanlı (SaaS – Servis Olarak Sunulan Yazılım) olacak. Project Ansible, Unify’ın OpenScape portföyünü ve diğer sağlayıcıların kurumsal telefon çözümlerini de kapsayan farklı çözümleri tamamlamak üzere tasarlandı. Project Ansible’ın kattığı avantajlar ile pazar payımızı önemli ölçüde genişleteceğiz.
Türkiye pazarı hakkındaki görüşleriniz neler?
Erda Tütüncüoğlu: Türkiye, dinamik ve gelişen ekonomisinin yanında merkezi konumuyla büyük bir pazara sahip. Türkiye hem geçmiş yıllarda hem de şu anda en önemli odak noktalarımız arasında yer alıyor. Son birkaç yıl içerisinde özellikle kanal yapımızda çok önemli değişiklikler gerçekleştirdik. Ürün ve çözümlerimizin Unify ismi ile müşteriye ulaşmasında bize ve iş ortaklarımıza büyük iş düştüğünün bilincindeyiz. İş ortaklarımızın ürünlerimizin katma değerlerinin ortaya çıkmasında ve müşteri tarafında ciddi katma değer yaratacaklarına inanıyoruz.
Ahmet Gül: Türkiye pazarı bizim için çok önemli. Bu doğrultuda yeni iş ortakları ile eko sistemimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetlerde vizyon sahibi, kendini ispatlamış şirketlere yatırım yapıyoruz. Bu da pazar payımızı ve hizmetlerimizin gelişmesini olumlu yönde etkiliyor. Açıkçası bu yıl hedeflerimize ulaştık hatta önümüzdeki bir-iki ay içerisinde gerçekleşecek projelerle hedeflerimizi geçeceğimize inanıyoruz. Kanal yapısındaki bu titiz çalışmalarımızın önümüzdeki yıllara çok ciddi etkileri olacağından eminiz.