Üniversite-sanayi arasında işbirliği
Üniversite-sanayi işbirliğinde model şirket Kordsa Global Sabancı Üniversitesi ile “Stratejik İşbirliği Çerçeve Sözleşmesini” imzaladı.
Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker ve Kordsa Global CEO’su Cenk Alper’in katılımlarıyla gerçekleşen imza töreniyle uygulamaya başlanan sözleşme kapsamında Kordsa Global üniversitenin bilimsel birikiminde yararlanma imkânı elde etti.
Sabancı Üniversitesi araştırma cihaz/ekipmanlarına düzenli erişim, Sabancı Üniversitesi ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) öğretim üyelerinden danışmanlık, Mühendislik ve Yönetim bilimleri konularında eğitim destekleri, Bilgi Merkezi üyeliği ve kampüs sosyal imkânlarından yararlanma olanaklarına sahip olan Kordsa Global, SUNUM ’da (Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi) yönlendirme kuruluğu üyeliği de yapacak.
Sözleşmeyi değerlendiren Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, Kordsa Global’in sanayi ve bilim dünyası işbirliğinde model bir şirket haline geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hizmet verdiğimiz lastik sektörü ve yeni ürünlerimizle var olacağımız inşaat ve kompozit alanlarında teknolojiye hâkimiyet çok önemli bir rekabet avantajı getiriyor. İnovasyon, ekonominin motoru durumunda. Kordsa Global olarak bu yöndeki çalışmalarımızı pek çok koldan sürdürüyoruz ve Sabancı Üniversitesi ile yaptığımız bu anlaşma ile de önemli bir ivme kazanıyoruz.”
Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, günümüz bilgi temelli toplum yapısı içinde, sanayi kuruluşları için üniversitelerde üretilen yeni bilginin ve yeni teknolojilerin ortaya çıkarılması, üniversite-sanayi işbirliği sonucunda oluşan bilginin ve teknoloji transferinin yaratıcılık sürecini hızlandırması ve iş sonuçlarına olumlu yönde etkiler doğurması sebebi ile önemini artırmakta olduğunu söyledi.
Üniversiteler ve sanayi kuruluşlarının koordinasyon içerisinde çalışıyor olmasının ülkemize büyük katma değer sağlayacağını belirten Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, gelecek ile ilgili kaygı duymamak için bu iki kurumun kamu ile beraber sıkı bir işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini belirtti.
Berker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın politikaları çerçevesinde Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan bu konunun desteklenmesi, teşvik edilmesi ve örnek gösterilmesi için objektif bir değerlendirme ile TÜBİTAK tarafından iki yıldır oluşturulan Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde ilk sırada yer alan vakıf üniversitesi olduklarını hatırlattı.