Uzman desteği ile güvenlik tercih sebebi oluyor
Innovera CEO’su Gökhan Say
Günümüzde sadece bir antivirüs yazılımı ya da güvenlik duvarıyla kurumsal ölçekte güçlü bir savunma hattı kurmak mümkün değil. Bu nedenle siber güvenlikte her ihtiyacı karşılayan tek bir çözüm olmadığını, uçtan uca süreçlerin birbirine entegre çalıştığı, kapsamlı ve zengin içerikli bir çözüm setine ihtiyaç duyulduğunu belirtmek gerek. Fidye yazılımlarına ayrı, sistemin yazılımsal açıklarından veri sızıntısı gerçekleştiren casus yazılımlara karşı apayrı bir güvenlik çözümü gerekiyor ve Innovera CEO’su Gökhan Say’ın dikkat çektiği üzere, her firmanın farklı bir işleyişi, farklı ihtiyaçları olduğu için, etkin bir güvenlik politikası inşa ederken bu ihtiyaçları ve mevcut durumu tespit edip, en doğru çözümleri önererek, yatırımın en etkin geri dönüşünü sağlayacak uzman bir çözüm ortağıyla çalışmak şart. Siber güvenlik halen gelişmekte olan ve sürekli kendini yenileyen bir sektör ve siber güvenlik odaklı çalışan, pek çok başarılı projede kendini kanıtlamış, yetkinliğini güçlü bir çözüm portföyle destekleyen iş ortaklarıyla çalışıp, siber güvenlik süreçlerini en verimli hale getirmek de mümkün oluyor. Say, eklemeden geçmedi: “Siber güvenliği 7/24 etkin biçimde yönetecek, değişen ihtiyaçlara ve güncel risklere göre en doğru çözümlere yatırım yapacak, daha sonra bu çözümleri mevcut süreçlere entegre edecek nitelikte bir güvenlik ekibini içeride istihdam etmek şirketlerin büyük çoğunluğu için sürdürülebilir bir model değil. Bu ihtiyacı güvenlik özelinde çalışan danışmanlarla çözmek çok daha gerçekçi ve verimli bir yöntem haline geliyor.”
Siber güvenlik algısı yeni yeni oluşuyor ve gelişime son derece açık. Buna karşın, özellikle küresel devlerin karşı karşıya kaldığı her büyük saldırıda kurumsal taraftaki farkındalık biraz daha artıyor. Dijital dönüşümün hızlanması ile siber güvenlik her şirket için bir ihtiyaç haline geldi. Şirketler bunun farkına varmaya başladı, ama daha alınacak çok yol var ve Gökhan Say’a göre, Türkiye için de bu tablo geçerli. Siber saldırılar hemen her kurum için bir risk teşkil ediyor ve her geçen gün daha karmaşık hale gelen bu saldırılara karşı bir uzman ile işbirliği de kaçınılmaz hale geliyor. Gökhan Say, kurumsal hedeflerini ise şöyle anlattı:
“Hızlı bir başlangıç yaptığımız 2018 yılında yerli ve milli Ar-Ge faaliyetlerine odaklanarak, güçlü büyümemizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin en büyük güvenlik entegratörü olarak önceki yıla oranla yakaladığımız yüzde 40 büyüme, İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda lider konumumuzu korumamızı sağladı. Çözüm portföyümüzü de yeni iş ortaklıklarıyla zenginleştirmeyi sürdürüyor, siber zafiyet önleme alanında Tenable gibi küresel devleri Türkiye pazarıyla tanıştırmaya devam ediyoruz. Orta vadede bir yandan stratejik iş ortaklıklarıyla çözüm portföyümüzü genişletirken, yerli Ar-Ge çalışmalarımızla Türkiye için katma değer yaratarak hem ülkemizde hem bölgede büyümemizi sürdüreceğiz.”