VBT Genel Müdürü Birol Başaran’ın, BTvizyon Bursa’da gündemi yapay zeka olacak
Türkiye’nin köklü bilgi teknolojileri firmalarından olan VBT de BTvizyon Anadolu Toplantıları destekçileri arasında yer alıyor. Bu kapsamda BTvizyon Bursa etkinliğinde katılımcılara seslenecek olan VBT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Birol Başaran ile hem etkinlik hakkında konuştuk hem de VBT’nin alanında sunduğu çözümleri dinleme fırsatı bulduk…
Sunduğunuz yazılım çözümleri hakkında bizleri aydınlatır mısınız?
VBT Bilgi Teknolojileri 1993 yılında kurulan çıkış noktası IBM Mainframe platformu olan yerel bir IT firması. 25 Yıldır Mainframe platformlarında çok saygın müşterilerimize ( İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Halk Bankası,
THY, Merkez Bankası, SGK, Erdemir, KKB, Mastercard ) hizmet veriyoruz. 2000 li yıllarda AVEA startup’ı ile birlikte açık sistemleri de desteklemeye başladık. 2004 Yılından sonra da yazılım konusuna girip kendi yazılımlarımızı yazıp müşterilerimize
iletmeye başladık. Bunlardan kısaca bahsedersek; E-Dönüşüm Yazılımlarının tamamında ( E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter, E-Bilet, E-İrsaliye) 400’e yakın saygın müşterimizde ( SANKO, GENPA, KVK, TAV, ABDİ İBRAHİM ) hizmet veriyoruz.
Bu iş kolunda sayıdan çok kaliteyi hedefliyoruz. Az sayıda, değerli, ne istediğini bilen ve iyi hizmet talep eden müşterilerle çalışmak istiyoruz. Ticari yazılımlarımız yanında Yerel Yönetim Çözümleri ( Belediye Yazılımları ) ve ABYS ( Abone Bilgi Yönetim Sistemleri ) ile de geniş kitlelere hizmet veriyoruz. Hergün Şişli, Kartal, Tarsus ve Mersin’de 2 Milyonluk bir nüfusa bu hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca Çorlu, Yalova ve Maraş’ta Doğalgaz Dağıtım sistemlerinde de yaklaşık 400 Bin aboneye
hizmet veriyoruz. Mersinde 800 Bin abone ile birlikte yaklaşık 1,5 Milyon abonenin her ay tahakkuk, fatura ve ödemeleri bizim yazılımlarımız üzerinden gerçekleşiyor. VizyonIK adlı yazılımız ile de İnsan Kaynakları konusunda hizmet veriyoruz ve önümüzdeki yıllarda bu konuda da iddialı olmayı hedefliyoruz. CBS, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mobil Yazılımlar da de yine 2 yıldır üstüne düştüğümüz ve diğer yazılımlarımızı destekleyen teknolojiler olarak yatırım yaptığımız alanlar olarak öne çıkıyorlar.
BTvizyon Bursa katılımcılarına aktaracağınız konular nelerdir?
Bursa da “Yapay Zeka” konusunda konuşmak istiyorum. Bize göre önümüzdeki yıllarda yapay zeka ve makine öğrenimi konusu öne çıkacak ve hayatımızın her alanına girecek. Bizde bu neden ile Phexum adında bir startup şirketine Melek yatırımcılık yapıyoruz ve onların çözümlerini önce Türkiye pazarına daha sonra da Global pazarlara çıkarmak istiyoruz. Bursa’da bu konuyu ve bu çözümleri konuşmak istiyorum. Bunun başlıca nedeni Bursa’nın öncelikle bir sanayi şehri olması ve otomobil endüstrimizin başkentikonumunda olmasıdır.
Bursa ve devamında diğer illerde de yer alacağınızı görüyoruz. BTvizyondan ne gibi faydalar sağlamayı düşünüyorsunuz?
BTvizyon katılımcıları ile aranızdaki çift yönlü katma değer hakkındaki öngörüleriniz nelerdir?
Kendi ürünlerimizi ve hizmetlerimizi Anadolu’nun değişik illerinde tanıtmak ve bilinirliğimizi arttırmak istiyoruz. 25 Yıldır birçok Kurumsal Firmaya hizmet veriyoruz ama sektörde çokta tanınmadığımızı fark ettik. Bu nedenle 2019 yılında bize bu fırsatı veren BTvizyon toplantılarını kullanarak Anadolu’da yeni müşterilere ulaşmak istiyoruz. Aynı zamanda katılımcıların düşüncelerini ve beklentilerini dinleyip stratejilerimizi ona göre özelleştirmek istiyoruz. Çünkü eğer müşterilerinizi dinlemezseniz rüzgarın nereden geldiğini anlayamazsınız. Bu toplantıların o yönden de bir fırsat olacağını ve bize çok değerli geri bildirimler sunacağını düşünüyoruz.