Veri temelli politikalar üretilmeli
Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara sanayisinin yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle gelişmesini desteklemeye devam ediyor.
Ankara Kalkınma Ajansı’nın başlattığı ‘Sürdürülebilir Büyüyen Ankara için Temiz Üretim ve Endüstriyel Simbiyoz’ çalışmasıyla Ankaralı firmalara temiz üretim anlatılıyor. Projenin ilk adımı olarak Ajans tarafından Ankara’daki organize sanayi bölgelerinde ‘Temiz Üretim ve Endüstriyel Simbiyoz: Faydası Nedir, Ne Getirir?’ başlıklı bilgilendirme etkinlikleri düzenleniyor. Sanayi işletmelerine yönelik ‘temiz üretim’ ve ‘endüstriyel simbiyoz’ kavramları ve örnek uygulamalarının tanıtılması ve Ankara sanayisine uygulanabilirliğinin tartışılması amacıyla bu etkinlikler organize sanayi bölgelerinde gerçekleştiriliyor.
Endüstriyel simbiyozun tanıtılması hedefleniyor
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık amaçlarının; bir yandan üretim maliyetlerini düşürerek karlılığı artıran öte yandan da çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlayan ‘temiz üretim’in, Ankara sanayisinde bilinirliğinin artırılması olduğunu vurguladı. Şayık, etkinlikle ayrıca dünyada gittikçe yaygınlaşan ve birbirinden bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak kullanım yaklaşımı çerçevesinde bir araya getiren endüstriyel simbiyozun tanıtılmasını da hedeflediklerini belirtti.
TÜİK ile iş birliği
Diğer yandan Ankara Kalkınma Ajansı ile Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü arasında ‘Ankara’da İlçeler Düzeyinde ve Sektörel Düzeyde Veri Üretilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Ankara Kalkınma Ajansı adına protokolü imzalayan Genel Sekreter Arif Şayık, protokolle Ajans’ın yürüttüğü çalışmalar için ihtiyaç duyduğu; verilerin saha çalışması yoluyla elde edilmesinin amaçlandığını ifade etti. Ankara’nın kalkınmasında sağlam bilgi ve veri temelli politikaların üretilmesi gerekliliğini her zaman vurguladıklarını belirten Şayık, böyle bir çalışmayı alanında ulusal otorite konumunda bulunan TÜİK ile gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜİK Ankara Bölge Müdürü Dr. Nurettin Kaya ise bölgesel aktörlerin ortak amaçlar doğrultusunda tamamlayıcı çalışmalar yürütmesinin önemli bir kültür olduğunu ifade etti.