Verimliliği destekleyen KGK çözümleri
Kendini rakiplerinden Ar-Ge çalışmalarıyla farklılaştıran Enel, yenilenmeyi sürdürüyor._x000D_
Sektörde 22 yıllık deneyimiyle çalışmalarını sürdüren Enel, kesintisiz güç kaynağı çözümleri konusunda öne çıkan markalardan biri. Kendini rakiplerinden teknoloji kullanımı ve Ar-Ge çalışmalarıyla farklılaştıran Enel, ürün ve çözümlerini daha kaliteli hizmet sunabilmek için yenilenmeyi sürdürüyor.
Tüm ürünlerini teknolojinin sunduğu avantajlar ve tüketici gereksinimleri doğrultusunda revize eden marka, Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmış durumda. Bu bağlamda Ar-Ge çalışmalarının sonucunda L, AL, BC, BB, AS, BA, H modellerinin ardından C ve D modellerinde teknolojik geliştirmelere imza attı.
Teknik bakış açısıyla C ve D serileri
30-80 KVA güç aralığındaki C serisi cihazlarda sayısal işaret işlemciler (DSP) kullanılmaya başlanarak çıkış gerilim ve frekans regülasyonu yüzde 1’in altında, verimi yüzde 92 değerlerinde olan, giriş güç katsayısı 0,99’dan büyük olan ve akım harmonik bozunum değerleri yüzde 5’in altındaki güç kalitesi değerleriyle oldukça yüksek seviyede başarımlar elde edilmiş durumda. Ayrıca sistemin altı adede kadar paralel çalışabilecek yapıda olması, artan güç ihtiyaçlarına çok kolay cevap vermesini sağlıyor.
100-300 KVA güç aralığındaki D serisi cihazlar ise dünyadaki ilk trafosuz ticari KGK ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle 300 KVA gücündeki ürün, dünyada bu güç kapasitesindeki ilk ürün niteliği taşıyor. Modern sayısal işlemcilerin kullanılmasıyla KGK güvenilirliği de artırılmış durumda. Hızlı ölçme ve koruma devreleriyle trafosuz KGK ürünlerinde kısa devre koruma sadece sigortalar ve kesicilerle değil, bunlardan çok daha hızlı tepki veren elektronik algılama ve yarı iletkenlerle sağlanıyor.
Enel’in tamamen kendi üretimi olan KGK’larda girişte geleneksel tristörlü doğrultucu kullanılmıyor. Şebekeden 0,99’dan büyük güç katsayılı ve sinüs akım çeken, daha üstün teknoloji olan IGBT yarı iletken elemanı kullanılıyor. Böylece girişte büyük harmonik süzgeçleri, faz kaydırma transformatörleri ve reaktif güç düzeltim kondansatörlerine gerek kalmıyor. Bu yapıdaki doğrultucularla şebeke geriliminin tepe değerinden yeterince yüksek değerde DC bara gerilimi sağlanıyor. Bara geriliminin yüksek olması sayesinde KGK’nın çıkış katında yükseltici transformatöre gerek kalmıyor. Böylece çıkış transformatöründen de tasarruf ediliyor. Bu yapının kullanıldığı KGK sistemlerinde verim yüzde 90-92 düzeylerindedir. Sonuç olarak transformatörsüz KGK’lar enerji verimliliği, güç kalitesi ve çevre duyarlılığı anlamında trafolu KGK’lara göre daha üstün performans sergiliyor.
IGBT doğrultuculu 10 kVA ile 300 kVA arasında değişen güçlerdeki KGK’lar güçlü ve güvenilir teknik özellikleriyle bilişim, sağlık, kamu, eğlence, basın, inşaat, turizm, lojistik, finans, enerji, makine sektörlerine çözüm sunmayı hedefliyor.
C ve D serileri ile müşterilerin yüksek güçteki elektriksel düzenlemelerine çözüm bulunuyor ve müşterilerimizin yüksek güç çeken cihazlarını etkin bir şekilde korunuyor. Bu noktada çok hassas ve önemli makineler korunmuş oluyor. Sağlanan yüksek verimle elektrik tüketiminin düşmesi sağlanıyor; elektrik faturalarının azalmasına ve ekonomiye katkıda bulunuluyor.
C ve D Serileri ile müşterilere sunulan avantajlar
• Yüksek güç çeken önemli cihazların korunması
• Ülkemiz ve yurtdışındaki yüksek güç ile çalışan tüm cihazların korunarak çalışma sistemlerinin zarar görmesini ve durmasını engellemek
• Kesintisiz, temiz ve düzgün enerji akışının sağlanarak, güvenli güç döngüsünü oluşturmak
• Önemli cihazlarda oluşacak elektriksel arızalara, işleyişin durmasına, fazla ödenen elektrik paralarına engel olunarak, ekonominin sağlıklı olmasının sağlanması
• Çevreye duyarlı çözümler.