Vodafone “Önce Kadın” diyor
Vodafone Türkiye üreten kadınların iletişim ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek, ekonomiye katkılarını artıracak sosyal iş modeli olan “Önce Kadın” programını hayata geçirdi.
“Vodafone Önce Kadın” programı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan “Vodafone Önce Kadın” programı, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli potansiyeli olan kadınların ekonomiye katılımı ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını destekliyor.
Sahibinden.com’da üreten kadınlara ücretsiz ilan desteği
Vodafone’un sunduğu Önce Kadın Girişimci Paketi, “Önce Kadın Destek Paketi, Teknolojide Kadın Hareketi”, “Önce Kadın Bilgi Servisleri“ne son olarak “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”ni ekledi. Önce Kadın İlan servisi ile ürünlerinin fotoğrafını çekip fiyatını yazıp ücretsiz mesaj yoluyla sahibinden.com’da ücretsiz yayınlayabilecekler.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone’un kadınlara yönelik tüm hizmetlerini tek çatı altında toplayan Önce Kadın Projesi’nin ortaya çıkışı ile ilgili şu detayları paylaştı: “Türkiye Vodafone Vakfı’nın kadının teknolojiyle güçlenmesini hedefleyen, “Teknolojide Kadın Hareketi” projesi, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Statüsü Komisyonu’nun 57. Toplantısı kapsamındaki panelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılımıyla gerçekleşmişti ve Önce Kadın Kampanyası’nın fikri Şahin’le konuşmamız esnasında ortaya çıktı.”
Timuray sözlerine şöyle devam etti: “10 yıl içinde işgücüne katılma potansiyeli olan 1 milyar kadın bulunuyor. 1 milyar kadının çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde. Bu yüzden Türkiye olarak bizim de fırsat eşitliği yaratmamız çok önemli. Dünyadaki bilgi birikimimizi Türkiye’ye aktararak bunun için somut katkı sağlayan bir proje hayata geçirmek istedik. Projeyi sosyal iş modeli olarak kurguladık. Üreten kadın girişimcileri teşvik eden, girişimci kadınları da yeni projelere teşvik eden bu programı hayata geçirdik.”
Kampanyaya destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de değişen dünya düzeninde kadınların ekonomiye katkısının şart olduğuna dikkat çekti: “İçinde bulunduğumuz yeni dünya düzeninde akıllı ekonomi ve bilgi ekonomisini iyi yakalamamız, bunun için de herkesin bilgiyle donatılmasının, yaşam becerilerinin artırılması gerekiyor. Özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak başta eğitim olmak üzere, sağlık ve istihdamda fırsat eşitliğini sağlamamız gerekiyor. İşte Teknolojide Kadın Hareketi Projesi ile beraber, önce bu eğitimin altyapısını oluşturduk. Şimdi eğitilmiş kadını kalkınmanın bir parçası yapmak durumundayız. Bunu da Önce Kadın gibi projeler ile yapacağız. Kadının teknolojideki imkânlardan istifade edebilmesi için gelir adaletini sağlamamız ve bunu bir gelir fırsatına dönüştürmemiz gerekiyor. Bugün burada anlatılan program, kadınlarımıza ürünlerini nasıl pazarlayacaklarını, nasıl gelire dönüştüreceklerini ve sonuç olarak bunu nasıl sürdürülebilir kılacaklarını açıklıyor. Kadınlarımızı ekonomiye sokmamız, Türkiye’nin dünyanın en büyük on ekonomisi arasında yer alma hedefini gerçekleştirmemizi hızlandıracak.”