‘Workit’, çevik iletişim ve kurumsal hafıza sağlıyor
Covid-19 salgını nedeniyle çalışanların ve firmaların ‘Evden Çalışma’ modeline geçişleri, çalışanlar arasında iletişimi sağlayacak, kurumsal hafıza, kurumsal veri güvenliği ve takip edilebilirliği yönetecek yazılımlara olan ihtiyacı gündeme getirdi. ICterra CEO’su H. Vedat Uslu, ASO ve TOBB tarafından yüzde 98,70 oranında yerli katkı oranıyla ‘Yerli Malı Belgesi’ almaya hak kazanmış bir ürün olan ‘Workit’in; konferans, sesli ve görüntülü konuşma özelliklerine ek olarak kurumun tüm paydaşlarını bir araya getirdiğini ve iş süreçlerini aksatmadan ilerletmek isteyen küçük, orta ve büyük ölçekteki firmaların ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı.
ICterra’nın 25 yılı aşkın yazılım geliştirme tecrübesiyle, Ankara, İstanbul, Londra ve Münih’te ofislere sahip ve sağladığı hizmetlerle yenilikçi, güvenilir ve maliyet etkin hizmetler sunan bir yazılım mühendisliği şirketi olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan ICterra CEO’su H. Vedat Uslu, ‘Dijital Ofis Platformu’ olarak tanımladıkları ‘Workit’ ürünüyle ilgili şu bilgileri verdi: “‘Workit’ kullanıcılarına lokasyon bağımsız dijital ofis ortamı sağlarken konferans, diyalogların yönetimi, duyuru, mesaj ve dosya paylaşımı ve daha fazlasını ‘yerli ve milli’ bir yazılımla kullanıcıların hizmetine sunuyor.” Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “ASO ve TOBB tarafından yüzde 98,70 oranında yerli katkı oranıyla ‘Yerli Malı Belgesi’ almaya hak kazanmış bir ürün olan ‘Workit’; ICterra tarafından üretilmiş hâlihazırda 4 yıldan fazla süredir hem kurum içerisinde hem de kamu ve özel sektör firmaları tarafından kullanılan bir ürün olması sebebiyle öne çıkıyor. ‘Workit’; konferans, sesli ve görüntülü konuşma özelliklerine ek olarak kurumun tüm paydaşlarını bir araya getirirken çok etkin bir şekilde bir arada çalışmalarına imkân tanıyor. Bunun yanı sıra mevcut koşullarda iş süreçlerini aksatmadan ilerletmek isteyen küçük, orta ve büyük ölçekteki firmaların ihtiyaçlarını karşılıyor.”
Arşiv güvenliği de yerli-milli ürün ‘Workit’i öne çıkarıyor
Uslu, “‘Workit’ ile kullanıcılar çalışma alanı kurup konuyla ilgili çalışma arkadaşlarını bu alanlara dahil ederek görev atama ve takibi, iç haberleşme duyuruları paylaşımı, mesaj ve dosya paylaşımı yapabilmekteler” ifadesini kullanarak ürünün ‘Evden Çalışma’ modelinde kurumsal hafızanın devamlılığını sağladığına ve benzer şekilde kurumsal takip edilebilirliği de güçlendirdiğine dikkat çekti. “Ana tema olarak ‘Workit’; kurumlar için çevik iletişim ve kurumsal hafıza sağlamakta” diyen Uslu, şu detayları aktardı: “Kullanıcılar tüm özelliklerini bulundukları yerden bağımsız yani lokasyon bağımsız olarak yapabiliyor. ‘Workit’ kullanıcılarına ofis çalışma düzeninde kolektif olarak süreç yönetilmesi gerektiren durumlarda da, ‘Kanban metodu’nu temeline alan görev atanması fonksiyonuyla, atanmış görevlerin takibinin birebir seviyeden birim bütünlüğüne hatta kurum bütünlüğüne varan ölçüde takip edebilirlik sağlıyor, Zaman ve süreç yönetimi açısından çalışanların tercih sebebi oluyor.” ‘Workit’i diğer ürünlerden ayıran özellikleri vurgulayan Uslu, “‘Workit’; ‘Yerli Malı Belgesi’ almaya hak kazanmış yerli ve milli bir ürün, Bunun yanında T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 6 Temmuz 2019’da yayımlanan ‘Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi’ kapsamındaki 6. madde de belirtildiği gibi haberleşme uygulamalarında yerli ürünlerin tercih edilmesi önerisini tamamen yerine getirebilen bir ürün. Tüm bunlara ek olarak bilgilerin kullanılan cihazdan bağımsız her zaman korunmasının sağlanması ve birçok kurum için çok büyük önem arz eden arşiv güvenliği konusu da ‘Workit’i öne çıkarmakta. ‘Workit’, kurum sunucularında çalışıp tüm bilgiyi sunucu üzerinde tutar. Son kullanıcının değişmesi, cihazının zarar görmesi, çalınması, kaybolması, veri ve bilgi kaybına sebep olmaz. Kullanıcı yeni cihazını alıp uygulamayı kurduktan sonra, tüm verilerine ve kendisiyle paylaşılan tüm bilgilere tekrar erişebilir” şeklinde konuştu.
Çalışma odaları aynı anda farklı amaçlar için video konferans yapabilir
Koronavirüs ile birlikte üzerinde en çok durulan konunun ‘Görüntülü Çağrı Konferansı (Video Konferans) çözümü’ olduğuna dikkat çeken H. Vedat Uslu, “Video konferans hizmeti her bir çalışma odası için 30 kullanıcıyla sınırlandırılmış durumda. ‘Sunucu/genişbant altyapısı’ yeterli ise 50 kişiye kadar çıkabilmekte. Ama çalışma odaları 1:n olarak çoğalabilir ve çalışma odaları aynı anda farklı amaçlar, konular için video konferans yapabilir. Burada kısıt kurumun BT altyapısıdır. Belki de kurumunuz için en anlamlı konu; tüm bu altyapının kurumunuzun sunucuları üzerinde bulunması olacaktır. Tüm veriler kurumun sunucu ve depolayıcıları üzerinde bulunur. Herhangi bir kullanıcı mobil veya laptop/pc kaybeder, çaldırır veya fiziksel zarara uğrar ise cihaz üzerinde veri kaybolmaz, çalınmaz. Burada da güvenlik kıstası; kurumun kendi BT altyapısındaki güvenlik duvarı ve şebekesinin yetkinlikleridir” açıklamasını yaptı.