Yapay zeka, e-ticarette de yükseliyor!
Kullanıcının beklentisine yanıt veren ana unsurlardan yalnızca bir tanesi olan “yapay zeka”, e-ticarette kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak adına, müşteriyi anlama ve ona ihtiyacı olanı sağlama noktasında hizmet veriyor. Yapay zeka sayesinde, bir e-ticaret operasyonunda ürün ve ürün listeleme sayfalarının tasarımı, ürün fiyatlandırması ve ürün önerisi gibi alanlarda müşterinin hesaplanan profiline uygun olacak şekilde değişikliklerin yapılması mümkün. İncehesap.com’un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen’e göre, bu sayede müşteriler standart bir deneyim yerine ihtiyaçlarına uygun bir deneyim yaşama alternatifi bulabiliyor.
Yapay zeka çözümlerinin devreye alınmasıyla birlikte, görsel ve sesli arama, arttırılmış gerçeklik gibi çözümlerde de iyileştirme sağlanabilir. Bu sayede, müşteriler, ürün arama süreçlerini daha hızlı tamamlayabilir ve ürünün görsel olarak nasıl bir değere sahip olduğuyla ilgili gerçeğe yakın bir gözlem fırsatı yakalayabiliyor. Nurettin Erzen, kullanıcılar ve şirketler için yapay zekanın gücünü vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrenme, öğrendiklerini işleme ve oluşturduğu kurgulara bağlı olarak tahminleme gibi aşamaları bulunan yapay zeka sistemi ürün fiyatlandırması, kampanya organizasyonu ve geleceğe dönüş stok tahminlemesi gibi alanlarda, e-ticaret girişiminin nesnel veriye dayalı kararlar almasına yardımcı olur. Bu kararların bir kısmını otomatik olarak alabilme alternatifi de sunan sistem, bu sayede, e-ticaret operasyonunun başarı metriklerinde ve dönüşüm optimizasyonunda gözle görülür iyileştirmeler sağlar. Bu durum, müşterilerin daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlarken, şirketlerin de daha optimize bir iş modeline ulaşmasına yardımcı olur. Makine öğrenme sistemleri ve büyük veri analizi alanlarında aktif yatırımlarımız bulunuyor. Elde ettiğimiz çıktılar çerçevesinde, müşterilere kişiselleştirilmiş deneyim sunma imkanı yakalıyoruz. Bu çıktılar hem internet sitemiz üzerinde hem de lojistik süreçlerimizde bize yol gösteriyor. Projemizin ilerleyen aşamalarında yapay zekâ çözümlerini de devreye alacağız.”