Yapı Kataloğu Dijital Pazarlamanın ve Yapı Malzemelerinin Yeni Dönemini Kaleme Aldığı Raporlarını Yayınladı!
YAPI KATALOĞU, yapı sektörüne sağladığı katkılara bir yenisini daha ekledi. YAPI KATALOĞU Pazarlama Ekibi tarafından hazırlanan “COVID-19 Sonrası Dijital Pazarlama Nasıl Değişecek” ve “COVID Sonrası Kullanılması En Uygun ve Efektif Olacak Yapı Malzemeleri Seçkisi” başlıklı dijital raporları (whitepaper) ile COVID-19 ile birlikte değişen dünya düzeninde hem dijital pazarlamanın nasıl şekilleneceğine, hem de bundan sonra en efektif yapı malzemelerinin kullanımının nasıl olması gerektiğine dair iki farklı önemli konuya derinlemesine değiniyor.
Dijital Pazarlamanın Yeni Dönemi Başlıyor!
Uzun COVID-19 salgını sırasında ve sonrasında dijital pazarlama hizmetlerinin Yapı sektörü malzemesi firmalarını nasıl büyütebileceğini ve kârlarını nasıl artırabileceğini keşfetmek için önemli bir başvuru kaynağı olma özelliği taşıyan “COVID-19 Sonrası Dijital Pazarlama Nasıl Değişecek” başlıklı whitepaper; COVID’in uzun vadeli pazarlama etkilerini, yeni dijital pazarlama yaklaşımlarını, yapı malzemesi firmalarının bu dönemde yapması gerekenleri detaylı bir şekilde mercek altına alıyor.
Bununla birlikte, pandeminin yapı sektöründe meydana getirdiği yeni terimler sözlüğüne yer vererek; bu dönemin yarattığı krizi fırsata çevirme olanağı taşıyan, geliştirilebilecek birçok farklı projeyi de sektörle tanıştırıyor.
Uzun COVID-19 salgını sırasında ve hatta sonrasında dijital pazarlama hizmetlerinin işletmeleri nasıl büyütebileceğini ve karı nasıl artırabileceğini keşfetmek için YAPI KATALOĞU ekibinin hazırladığı Whitepaper’ı okumanızı tavsiye ederiz. Whitepaper’ı indirmek için lütfen tıklayın.
Yapı Malzemeleri Artık COVID Duyarlı!
YAPI Kataloğunun sektöre kazandırdığı “COVID Sonrası Kullanılması En Uygun ve Efektif Olacak Yapı Malzemeleri Seçkisi” başlıklı ikinci raporu (whitepaper) ise; mimarların, tasarımcıların ve müteahhitlerin hızla yayılan bu virüsün sonrasını ve yaşamaya alışık olduğumuz alanların nasıl dönüştürülebileceğini düşünme ve tasarlama aşamasında onlara yardım edecek bir rehber olma özelliğiyle öne çıkıyor.
Özellikle, yapı sektörünün lokomotiflerinden olan malzeme firmalarının COVID sonrası dönem için düşündükleri ve ürettiklerini de kaleme alan bu whitepaper; sosyal mesafe, hijyen ve performans gibi farklı anahtar kelimeler altında birçok firmanın ürününü detaylıca inceleyerek; COVID duyarlı dijital bir malzeme kütüphanesi olma özelliği de gösteriyor.
“Sosyal Mesafe” başlığı altında Akpa Alüminyum, Çuhadaroğlu, Kale Banyo, kibrID MATERIAL, Schneider Electric; “Hijyen” başlığı altında Artstone Duvar Panelleri, Ateco Zemin, Belenco Kuvars Yüzeyler, Berk Laminat, Dörken Sistem, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI Klima Sistemleri, Gentaş, Gerflor, GF Hakan Plastik, Kale Banyo, Kalebodur, Kastamonu Entegre, Kozmos Cam, Rino Seramik Porselen, Sylvania, UTT; “Performans” başlığı altında ise Egepen Deceuninck, Eminçelik, Pentek, Türk Ytong; COVID duyarlı ürünlerini sektörle buluşturuyor.
Sektörde önemli yeri olan Dernek ve Birliklerin de COVID sonrası döneme dair düşündükleri, planladıkları ve ürettikleri de bu raporda yer alan konulardan. AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) Aydınlatma Sektörü; ÇATIDER (Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Çatı Sektörü; GESİDER (Güvenlik Endüstrisi Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Güvenlik Sektörü; İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği) Doğal Taş Sektörü; İDDMİB (İstanbul Demir ve Demir Dışı İhracatçıları Birliği Türk Yapı Malzemeleri Sektör Konseyi) Metaller Sektörü; İSKİD (İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği) İklimlendirme Sektörü; İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yalıtım Sektörü; Kompozit Sanayicileri Derneği Kompozit Sektörü; TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği) Tesisat Sektörü; TÜRKÇİMENTO (Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği) Çimento Sektörü ve TÜRKİYE İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Genel Yapı Sektörü adına yeniçağda neler ortaya koyduklarını özetliyor.
Geleneksel yapı malzemeleri, daha iyi ve daha gelişmiş “akıllı” malzemelerin önünü açıyor. Akıllı yapı malzemeleri, çok sayıda özellik ile özel olarak tasarlanmış olmaları, sıcaklık, manyetik alan, elektrik alanı ve nem gibi bazı harici uyaranlarla kontrol edilebilmeleri açısından geleneksel malzemelerden farklı. Akıllı yapı malzemelerindeki hızlı gelişmeler, dünya çapında bina güvenliği ve sürdürülebilirlik standartlarını iyileştiriyor. Alaşımlardan metallere ve cama, küresel akıllı malzemeler pazarında 2021 ile 2024 arasında 50 milyar dolarlık büyüme tahmin ediliyor. Mimarlar, tasarımcılar ve müteahhitler de, hızla yayılan bu virüsün sonrasını ve yaşamaya alışık olduğumuz alanların nasıl dönüştürülebileceğini şimdiden düşünmeye başlamalılar. Whitepaper’a ulaşmak için lütfen tıklayın.
Detaylı bilgi için:
YAPI KATALOĞU Hakkında
YAPI KATALOĞU Türkiye’nin 1973 yılından beri yayımda olan ve yapı malzemeleri alanında, çok önemli bir boşluğu doldurmuş ilk ve tek malzeme kataloğudur. YAPI KATALOĞU 48 yıldır yapı malzemesi firmalarına, bir ürün vitrini, iletişim kanalı, malzeme seçicilerle tanışma imkânı sunan çok kanallı tanıtım hizmetiyle, inşaat piyasasındaki kilit endüstri profesyonellerine erişim sağlar. Mimarlar, iç mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler, şantiye şefleri ve satın almacılar YAPI KATALOĞU’ndan ürün ve malzeme seçer, teklif alır ve satın alım yapar, ihale veya bayilik teklifi alır, detaylı bilgi sorgular. YAPI KATALOĞU, firmaları bu profesyonellere yakınlaştırarak, ürün ve malzeme satışlarına katkı sağlar. Firmaların pazarlama çalışmalarına, çevrimiçi fuar kimliği, pazarlama otomasyonu, SEO, içerik pazarlaması, web sitesi trafiğini geliştirme, basılı reklamcılık gibi hizmetler sunarak destek olur. Bunun yanı sıra firmaların müşteri ilişkilerini, kullanıcılarından yönlendirdiği ürün formlarıyla yönetir ve CRM yapılarına katkıda bulunur. Yepyeni bir altyapıyla yenilenen YAPI KATALOĞU, kolayca aranabilir bir formatta geniş kapsamlı ürün, tasarım, marka, proje bilgisi sağlamakta ve mimarlara yeni ürünler, vaka analizleri (case study), sürdürülebilirlik, BIM ve diğer yeni teknolojiler hakkında en son konularda bilgiler, günlük güncellemeler, düzenli bültenler ve blog içerikleri sunmaktadır.
www.yapikatalogu.com | info@yapikatalogu.com