Yazıcı pazarı kullanıcı istekleri doğrultusunda genişliyor
Yazıcı pazarı yeni kullanıcı ihtiyaçlarına göre geliştirilen ürünlerde genişlerken, üretici şirketler de yeni ürünlerinin duyurusunu yapıyor.
Yazıcı pazarı kullanım amaçlarına göre farklılaşarak genişliyor. Mono, lazer, ofis tipi, hepsi bir arada, web tabanlı, ev kullanımı için tasarlanan hatta üç boyutlu yazıcılar her özelliğiyle birbirinden ayrılırken, kullanıcı alışkanlıkları yazıcı pazarındaki yeni eğilimleri belirliyor. Kullanım ağırlığının ofisten ev ortamına kaymasının yanı sıra çevrimiçi teknolojilerin ve bulut kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak yazıcı pazarı şekilleniyor.
Yazıcı üreticileriyse yeni taleplere göre stratejilerine yön veriyor. Brother’ın yeni mono lazer serisi yazıcılarını tanıttığı Türkiye üst düzey yöneticileri ve bayileriyle düzenlediği toplantıların odağında “Japon Harikası” kavramı vardı.
Yeni Japon harikaları
Brother’ın yeni nesil lazer yazıcıları HL-1111, DCP-1511, MFC-1811, ve MFC-1815, masaüstünde oldukça az yer kaplayan yapısı, ekonomik tonerleri, yüksek yazdırma hızı ve çevreye duyarlı Energy Star sertifikası, kısaltılmış kağıt yolu sayesinde ve kağıt sıkışmasını önleyen yazdırma teknolojisiyle kullanıcılarıyla buluşuyor. Toner tasarruf moduyla daha ekonomik kullanım sağlayan yazıcı dakikada 20 sayfa çıktı alabiliyor.
XP Home Edition, XP Professional Edition, XP Professional x64 Edition, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Mac OS X, v10.6.8, 10.7.x, 10.8.x işletim sistemleri tarafından destekleniyor.
Canon üç yeni web tabanlı Hepsi Bir Arada mürekkep püskürtmeli yazıcısını tanıttı. Wi-Fi özellikli PIXMA modeller bulut bağlantısı kullanıcıların sosyal ağ, fotoğraf paylaşımı ve buluta depolama, internet sitelerine bilgisayar veya başka bir cihaz kullanmaya gerek kalmadan, doğrudan yazıcının TFT ekranından kolayca erişmelerine imkan tanıyor. Böylelikle internet sitelerinden fotoğraf ve belge baskısı alınabiliyor. Yeni PIXMA yazıcılar tablet veya akıllı telefonlarla kontrol edebilebiliyor. Yani artık akıllı cep telefonunuzdan, evdeki yazıcınızın mürekkep düzeyini kontrol etmeniz bile mümkün.
Apple’ın AirPrintözelliği kullanılarak baskı almak için iOS cihazlara belgeler gönderilebildiği gibi bu yeni modeller Google Cloud Print özelliğini de destekliyor. Kullanıcılar Canon’un yeni Erişim Noktası Modu ile bir WiFi ağına dahil olmaya gerek kalmadan yazıcıya bağlanan bir cihazdan doğrudan baskı veya tarama da yapabiliyor. PIXMA MG6450 ve MG7150 WiFi PictBridge özelliğiyle hafıza kartından kolayca fotoğraf baskısı yapılmasına imkan tanıyor. Kablo kullanmadan doğrudan fotoğraf baskısı alabiliyor. My Image Garden yazılımı kullanımı kolay tek bir arayüzde birleştirerek aynı ortamda sunan bir platform ve yazıcının baskı ve tarama işlevsellikleri arasında rahat bir şekilde gezinme garantisi sağlıyor.