Yazılım ihracatı kat be kat artacak
Yerli teknolojinin uluslararası pazarlara ihraç edilmesine öncülük eden Detaysoft, aynı zamanda SAP’nin katma değerli iş ortaklarının oluşturduğu 2 milyar dolarlık küresel bir yapı olan United VARs yazılım ihracatı ekosisteminde yer alan tek Türk markası.
Kurumsal iş verimliliğini artıran projeleri ile 20 yılı aşkın süredir Türkiye bilişim sektöründe önemli çalışmaları hayata geçiren Detaysoft, Ar-Ge merkezinde TÜBİTAK tarafından desteklenen yenilikçi çözümlere de imza atıyor. Sektörünün öncüsü 300’den fazla aktif müşteriye hizmet veren Detaysoft, aynı zamanda SAP’nin katma değerli iş ortaklarının oluşturduğu 2 milyar dolarlık küresel bir yapı olan United VARs yazılım ihracatı ekosisteminde yer alan tek Türk markası. Detaysoft bu kapsamda, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği SAP ile entegre çözümlerin yanı sıra müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına yönelik tüm SAP modüllerinde, uzman danışmanları aracılığıyla uçtan uca SAP çözümleri sunuyor. Detaysoft, SAP Uygulama Danışmanlığı hizmetini uluslararası seviyede sunarak, roll out (yerelleştirme ve yaygınlaştırma) projelerinde de aktif bir rol üstleniyor.
“10 binden fazla danışmanıyla 8 bin müşteriye hizmet veren SAP çözüm ortakları topluluğu United VARs’ın Türkiye’deki tek üyesi olarak birçok başarılı projeyi hayata geçirdik” diyen Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, yerli sermayenin ve yerli teknolojinin uluslararası pazarlara ihraç edilmesine öncülük ettiklerinin altını çiziyor. 90 ülkede 50 üyesi olan United VARs’ın aynı zamanda Yönlendirme Komitesi’nde de yer aldıkları bilgisini veren Alkin Aksoy, ‘roll out’ projeleri ile Türkiye’nin ihracatına katkı sağladıklarını vurguluyor. Detaysoft olarak hedeflerini “Türkiye’nin katma değerli teknoloji ihracatına doğrudan katkı sağlamak” olarak gösteren Alkin Aksoy, şöyle devam ediyor:
Özgün projeler SAP uzmanlığında devleşiyor
“SAP’nin Global Platin İş Ortağı olarak, Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimiz ve yerli teknoloji çözümlerimizle 2023 hedeflerine ulaşmak için yazılım ihracatına odaklanacağız. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteyle işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyor, bu kapsamda TÜBİTAK ve KOSGEB onaylı projeleri de sürdürüyoruz.”
%100 Türk sermayeli en büyük SAP çözüm ortağı olan Detaysoft’un Ar-Ge merkezi, birçok yerli çözüme imza attı ve atıyor. Bu yetkin çözümlerden biri olan ve SAP İnsan Kaynakları organizasyon ağacıyla entegre olarak çalışan BNet; kurumların bilgi merkezi gibi çalışarak doküman ve uygulamaların tek noktadan yönetilmesi, böylece iş verimliliğinin artırılmasını sağlıyor. SAP ile entegre kurum içi görüntülü görüşme uygulaması Bnet Chat ile kurumlar süreçlerini daha kolay ve etkin yönetebiliyor.
Çalışanların sağlığını takip için geliştirilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tescilli, SAP ERP ve Bakanlığın sistemi ile entegre çalışan “e-Sağlık Detaysoft” çözümü ise kurumların uzaktan veya işyerinden çalışan personelinin sağlık durumunu takip edebilmelerine imkan veriyor. Tüm bunların yanında, yine uzaktan çalışma döneminde kullanımı artan e-imza ile e-dönüşüm kapsamındaki diğer e-Beyanname, e-Müstahsil, e-Arşiv, e-Defter, e-Fatura, e-Hesap Özeti, e-İrsaliye e-Mutabakat, e-Reçete, e-SGK gibi uygulamalar da Detaysoft tarafından sunulan çözümler arasında yer alıyor.
IGA’da uçtan uca Detaysoft
Otomotivden tarıma, gıdadan perakendeye 20’den fazla sektörde uçtan uca hizmet veren Detaysoft’un sendikalar için geliştirdiği “Ücret Yönetimi” çözümü ile, ücret artışları simüle edilebiliyor. Bu kapsamda sendikalar, çalışanların ücretlerini arttırmaya yönelik talepte bulunduğu zaman, gelen tüm talepler farklı senaryolar içerisinde karşılaştırılarak, ne kadar ve nasıl artış yapılabileceğine karar veriliyor. “Ücret Yönetimi” çözümünün ortaya koyduğu sonuç da karşı teklif olarak sunuluyor. Bu çalışmalar aynı zamanda hızlı bir şekilde raporlanabiliyor. Benzer bir ‘süreç takip’ uygulaması olarak Detaysoft, Ar-Ge çalışmaları yürüten kurumlar için “İnovasyon Süreçlerinin Takibi ve Yönetimi” çözümünü sunuyor. Alkin Aksoy, Detaysoft’un inovasyon ve Ar-Ge yetkinliğinin örneklerini şöyle anlatıyor: “Türkiye’de savunma sanayinin önde gelen kurumları, Detaysoft danışmanlığında sunulan SAP çözümleri ile iş süreçlerini optimize ediyor ve böylece verimliliklerini önemli ölçüde artırma ve geliştirme imkanı buluyor.
% 100 Türk sermayeli bir şirket olarak sunduğumuz tüm çözümlerle, kurumların projelerinin anlık olarak izlenebilmesi ve raporlanabilir olmasını sağlıyoruz. Yetkin bilgi birikimimizi dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nda (IGA) da ortaya koyuyoruz. Bir teknoloji üssü gibi hizmet veren IGA, bu yönüyle Türkiye’nin teknolojik kalkınma sürecine de ivme katıyor. Detaysoft olarak ERP yetkinliğimiz ile başından itibaren bu dev projenin içinde olmak ise bizim için haklı bir gurur kaynağı. İstanbul Havalimanı’nın akıllı ERP sistemi, tüm iş süreçlerinin ve teknolojik özelliklerin en yüksek global standartlara uymasını sağlıyor. Ayrıca, havalimanının her yerinde kullanılan sensörler; yenilikçi katma değerli hizmetleri destekleyen hibrit bir IoT ağına ve ölçeklenebilir IoT bağlantı platformuna dayanıyor. Bunun bir örneği olarak, iç mekandaki sensörler hava kalitesini ölçerek, yolcular için en uygun ortamın sağlanmasını mümkün kılıyor. Bu da yolculuk deneyiminin geliştirilmesi demek. Bu çalışmalarımız, imza attığımız projeleri ödüllerle de buluşturdu. 2019 yılında IGA Systems ulaştırma kategorisinde SAP’nin Yılın Dijital Dönüşüm Projesi Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca, SAP Kalite Ödülleri’nde Detaysoft danışmanlığında hayata geçirilen SAP S/HANA ve SAP C/4HANA projeleri ile de ödül aldı.”
Akıllı işletme yolculuğundaki kurumlara, dünyadaki ilk ve tek hibrit IoT mimarisini sunduklarını belirten Alkin Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “IoT çözümleri, kurumların ajandalarında yer alan önemli bir konu. Her sektörden kurum, yeni iş modellerinde yüksek verimlilik ve başarı elde etmek için, yenilikçi IoT çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Bizler de NetOP Teknoloji iş birliğiyle başta Endüstri 4.0 dönüşümü olmak üzere akıllı şehirler, akıllı havalimanları, akıllı tarım, akıllı lojistik gibi pek çok alanda tasarımdan üretime, sensörlerden yönetim platformuna kadar uçtan uca, anahtar teslim SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) projeleri yürütüyoruz. IoT tabanlı SaaS bulut teknolojileri geliştirip bunları SAP ile entegre ederek tek elden kapsamlı çözümler sunuyoruz. Ayrıca, fabrika, hastane, havalimanı, üniversite, belediye ve sanayi bölgeleri gibi kampüs alanlarında IoT kapsama alanı oluşturmak üzere kurulan “IoT şemsiyesi” hibrit yapısı ve uzak mesafelerden veri toplayabilme özellikleri ile öne çıkıyor ve bu özellikler sayesinde, IoT ve M2M projelerinde, gerek yüksek maliyet, gerekse teknik yetersizlikler nedeniyle, bugüne kadar yapılamayan projeleri hayata geçirmek mümkün oluyor.”