Yazılımlar iş süreçlerini kolaylaştırmayı sürdürüyor
Dijital dönüşüm süreci ile yazılımların hayatın her alanında etkisini artırma süreci 2015 yılında da devam etti. Türkiye’de yoğun bir şekilde yaşanan bu dijital dönüşüm sürecinin, 2023 hedefleri doğrultusunda artarak devam edebilmesi için yazılım sektörünün önemli bir atılım yapması gerekiyor.
“2015 yılında bankacılıktan, otomotive; eğitimden, sağlığa; güvenlik hizmetlerinden, yerel yönetimlere kadar günlük yaşamımız içine giren yazılımlar, hayatımızı kolaylaştırmaya devam etti.” açıklamasını yapan BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Bireysel olarak kullanılan teknolojiler kurumsal uygulamaların önüne geçmiş durumda. Mobil uygulamalar ve nesnelerin interneti konularında gelişmeler çok hızlı. Türkiye’nin 2023 yılı için belirlediği vizyon ve hedeflerine ulaşabilmesinde yazılım sektörü tarafından yerine getirilmesi gereken zor bir misyon ve hedef var. Bu hedefler aslında yazılım sektörünün yıllar içinde büyümesinden ziyade ciddi bir sıçrama yapmasını gerektirmekte. Yazılım sektörünün en önemli ve en kıymetli özelliği, tüm diğer sektörlerin yazılıma ihtiyacı olması. Artık günümüzün küresel rekabet koşullarında, hiçbir sektör, yazılım desteği ile yenilikçi uygulamalar geliştirmedikçe, sektör içindeki konumunu koruyamamakta.
Türkiye’nin de içinde bulunduğu Orta Doğu ve Afrika bölgesi zorlu bir dönem geçirdi, IDC 2016 yılının da zorlu geçeceğini düşünerek bu bölgedeki toplam büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 2016 yılında bu bölgenin Bilgi ve İletişim Teknolojileri harcamalarının 260 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu da önümüzdeki on yıl içinde sektörün mevcut büyüme hızının yaklaşık 3 katı oranında bir yıllık büyüme ihtiyacına işaret ediyor. Bu hedefe ulaşılabilmesi için öncelikle sektörün gelişim potansiyelini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması gerekli.
Önümüzdeki dönemde sektörümüzde önemli büyüme alanlarından biri veri merkezi yatırımlarının artmasıyla gelecek. Veri merkezimizden hizmet alan müşterilerimizin artan ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmek ve yeni müşterilerimize veri merkezi hizmeti sunabilmek için İstanbul Sabancı Center'da bulunan veri merkezi altyapımızı Tier3 standartlarına uyumlu olacak şekilde iki katına çıkarttık. Yeni altyapı ile Sabancı Center'daki veri merkezimiz 500 m2 yükseltilmiş zemin üzerinde 90 kabin, 750 civarında fiziksel sunucu ve 7500 sanal sunucu barındırabilecek kapasiteye erişti.”