Yeni nesil teknolojiler BTvizyon Denizli etkinliğinde konuşuldu
Anadolu’nun farklı şehirlerinde, bilişim teknolojileri sunucu şirketleri ile profesyonel kullanıcıları buluşturan BTvizyon Toplantıları, 2017 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.
Bilişim Zirvesi Etkinlik Ltd. Şti. tarafından düzenlenen BTvizyon Toplantıları’nın geçtiğimiz haftaki durağı Denizli oldu. 16 Mayıs günü Denizli Dedeman Park Otel’de düzenlenen etkinlikte, bilişim teknolojileri alanındaki en yeni eğilimler hakkında katılımcılara sunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, tam 16 yıldır çok sayıda önemli ili titizlikle seçerek BTvizyon etkinliklerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye’nin sayılı sanayi şehirleri arasında yer alan ve teknoloji kapasitesi yüksek olan Denizli’de olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 2002 yılından beri çeşitli illerde gerçekleştirdiğimiz BTvizyon Toplantıları, bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinin kurumsal verimlilik, maliyet avantajı gibi faydalar sağlayan ürün ve çözümlerini her ölçekte katılımcımız olan şirketlerle paylaştıkları ortak buluşma noktası olmuştur. Türkiye’de kurumsal BT yetkinliğini artırmak adına, bunun önemli bir etkinlik zinciri olduğuna inanıyoruz. Bilişim sektörünün büyümesine yaklaşık 25 yıldır hizmet vermekte olan BTHABER Şirketler Grubu’nun bir parçası olan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ‘bilişim’ ekseninde en önemli etkinliklerine imza attı, bu konuda BT sektörü, kurumsal hayat ve kamu arasında güçlü bir köprü oldu, olmaya da devam ediyor.” Aksun’un verdiği bilgilere göre bu yıl BTvizyon Toplantıları, bu yıl Eskişehir, Çanakkale, Adana, Erzurum, Ankara ve Girne’de devam ederek gerçekleştirilecek. “Fidye Yazılımlara Karşı Korunmanın Yolları” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Sonicwall Türkiye Ülke Satış Lider Özben Miçooğulları da son günlerin gündeminde yer alan WannaCry’ın 200 binden fazla bilgisayara yayıldığını ve fidye yazılımların da 2016 yılında milyonlar seviyesinde yayılma gösterdiğini kaydetti.
Kurum ve şirketler açısından fidye yazılımların ciddi bir risk haline geldiğini kaydeden Özben Miçooğulları, Sonicwall, NGFW ürün ailesi hakkında da bilgi verdi. Çeşitli kaynaklardan yararlı bilgiler bulmak olarak tabir edilen veri keşfi hakkında bilgi veren BiSoft Bilgi Teknolojileri Satış Müdürü Murat Çankaya, sunumunda, BiSoft olarak veri keşfi ve iş zekası konularında sundukları çözümleri tanıttı. BTvizyon Denizli etkinliğinin ikinci bölümünde söz alan Logo Siber Güvenlik Genel Müdürü Murat Alpohan da “Yönetilebilir Siber Güvenlik ve Yerel Yasalar” başlıklı sunumunda, Logo Siber Güvenlik ve Teknolojileri tarafından geliştirilen Türkiye’nin firewall’u Bergnet hakkında bilgiler verdi. Siber casusluk (espiyonaj) hakkında bilgi veren Venatron CEO’su Serkan Kurt ise finansal veriler, Ar-Ge çalışmaları, müşteri verileri ve gizli kimyasal formüller gibi verilerin şirketler için önemli olduğunu ve en çok bu bilgilerin sızdığını belirterek, sızmalara karşı şu önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti: Personel eğitimine önem verilmeli, iş sözleşmeleri güvenlik politikalarına uygun olmalı, güvenlik stratejisi oluşturulmalı, güvenlik testleri yapılmalı, yazılımlar güncel olmalı ve DLP çözümleri uygulanmalı. Netcad Kurumsal Temsilcisi Dr. Emin Bank ise coğrafi bilgi sistemlerinin önemi hakkında bilgiler verdi. Artan nüfus, azalan kaynaklar, iklim değişikliği, çarpık kentleşme, doğal afetler ve çevre kirliliği gibi sorunların doğru planlama, etkin ve dinamik izleme, uygun yer seçimi ve doğru analiz ile çözülebileceğini kaydeden Dr. Emin Bank, Netcad’in bu konularda çözümler sunduğunu belirtti. Hediye çekilişleri ile son bulan BTvizyon etkinliği, 18 Mayıs günü İzmir’de de gerçekleştirildi. İzmir etkinliği ile ilgili ayrıntılı bilgileri gelecek sayımızda bulabilirsiniz.