Yeni ürün ve teknolojiler yolda
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu, başarıyla biten bir yılın ardından yeni ürünlerle çetin rekabetteki hamlesini yapıyor.
Mali yılını bitiren ve geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 civarında büyüme kaydeden HP Görüntüleme ve Baskı Grubu, yeni ürün ve çözümlerle 2011’e de iddialı hazırlanıyor. Özellikle grup olarak kriz yıllarındaki olumsuzlukları aştıklarını belirten HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Arzu İlhan Babaoğlu, “Gösterdiğimiz bu büyüme oranları sayesinde kriz öncesi 2008 rakamlarımızı yakalamış olduk. Tüketici elektroniği tarafında yaz ayları oldukça yavaş geçti. Ancak buna rağmen özellikle ePrint teknolojimiz sayesinde başarılı bir dönem geçirdik” dedi.
ePrint teknolojisinin kendilerini son dönemde en çok heyecanlandıran teknoloji oluğunun altını çizen Babaoğlu, “OfficeJet ve Photosmart serisi yeni yazıcılarımızda yer alan bu teknoloji, HP ePrint teknolojisi, kullanıcılarına nerede olurlarsa olsunlar herhangi bir mobil cihaz aracılığıyla baskı alma özgürlüğü sunuyor. Ayrıca ePrint uygulamaları sayesinde, bilgisayar olmadan kurumsal müşterilerin şablonları ve depolanmış dokümanları gibi internet içeriklerinin baskıları da alınabiliyor. Sayfaların ve üç boyutlu karakterlerin renklendirilmesi ile web içeriklerine doğrudan erişim sağlayabilen ePrint serimiz, web bağlantılı ürünler ve hizmetler tarafından desteklendiği için, kullanıcılar, hiçbir ek ücret ödemeden özel içeriklere de erişebiliyor” şeklinde görüş belirtti.
Satın almalar devam ediyor
Kurumsal baskı tarafında satın almaların devam ettiğini belirten Babaoğlu, “Son olarak Extreme isimi bir şirketi satın aldık. Extreme doküman
üreten bir şirket. Geniş veritabanlarına sahip büyük şirketler için faturadan, poliçeye kadar hızlı doküman üretimi yapan bir şirket. Ayrıca Türkiye’de de bu şirketin çözümlerini kullanan şirketler vardı. Bizimle beraber bu sayıda da artış oluyor” dedi.
Güvenlik tarafında da çözümleri olduğuna değinen Babaoğlu, bu konudaysa şunları söyledi:
“Özellikle kurumlarda çıkışların kimin bastığı, önlü arkalı baskı alıp almadığını şirket kartları üzerinden yönetilmesi yönünde müşterilerden talepler geldi ve kurumsal tarafta bunları karşılamaya çalıştık.”
Sahtecilik çok büyük sorun
Sahte ve sonradan doldurulan kartuşların hem cihaza hem de kullanıcıya zarar verdiğini belirten Arzu İlhan Babaoğlu, “Aslında zamanla düşen fiyatlar karşısında aynı oranda azalmayan tek şey mürekkep maliyeti oldu. Bu da ister istemez kaçak dolum pazarının oluşmasına yol açtı. Ancak geldiğimiz noktada kaçak dolum yapan kişiler bizim markamıza zarar verdiği kullanıcıların da zarar görmesinin önünü açıyor. Makinelerin ömrü kısalıyor, baskı kalitesi büyük oranlarda düşüyor.”
Kamu projelerinin devam ettiğini belirten Babaoğlu, sözlerine şöyle son verdi:
“Özellikle Avrupa’da devletler baskı işlerini dışkaynak kullanımı yöntemiyle işin uzmanı olan şirketlere veriyor. Bu da baskı merkezi yatırımlarını artırıyor ve işin kalitesini yükseltiyor. Bizde her kamu kuruluşu kendi ihtiyacına göre ihale alarak alım yapıyor. Ancak tahminime göre birkaç yıl içinde bizde de benzer bir yöntem uygulanmaya başlanarak maliyetler düşürülecek ve verimlilik artışı sağlanacak.”