Yeni yonga fabrikası için geri sayım
Bosch Grubu’nun Dresden'de kuracağı son teknoloji yonga plakası fabrikasının temeli atıldı. Grubun 1 milyar avro yatırım yapacağı fabrikanın inşaatının 2019 sonlarında tamamlanması, ardından üretim makinelerinin kurulumuna geçilmesi planlanıyor. Yeni fabrika, 2020 başında çalışmaya başlayacak. Reutlingen'in ardından Dresden, Bosch Grubu’nun Almanya'daki ikinci yonga plakası fabrikası. Bu fabrikayla şirket, üretim kapasitesini artırmayı ve küresel pazarlarda rekabet gücünü yükseltmeyi amaçlıyor. Dresden'de gerçekleştirilen törende konuşan Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, “Geleceğin yonga plakası fabrikasıyla, insanların yaşam kalitesini ve yollarda emniyetini artırmanın da temelini atıyoruz. Yarı iletkenler, IoT ve mobilite açısından önemli ” dedi.
Yüksek otomasyona sahip üretim tesisleri, süreçlerini optimize etmek için kendi verilerini analiz ediyor. Böylece üretim maliyetleri düşerken, yongaların kalitesi artıyor. Bu yeni fabrikayı yönetecek olan Otto Graf, “Ağa bağlı ve otonom üretim operasyonlarımız için yaratıcı akıllara, özellikle de proses mühendisleri, matematikçiler veya yazılım geliştiricileri gibi yonga plakası teknolojisinde uzmanlara ihtiyacımız var” bilgisini de verdi.
Bosch, 45 yılı aşkın bir süredir birden fazla türde yarı iletken yonga üretiyor ve bunların arasında uygulamaya özel entegre devreler (ASIC) de var. Bosch’un Reutlingen’deki yonga plakası fabrikasında halen ASIC, güç yarı iletkenleri ve mikro elektromekanik sistemler (MEMS) üretiliyor ve bu devreler, 1970 yılından beri araçlarda kullanılıyor. 2016’da dünya genelinde üretim hattından çıkarak tüketicilere sunulan her otomobilde ortalama dokuzdan fazla Bosch yongası var.