Yerli girişimler KPMG Türkiye ile dünyaya açılıyor
KPMG Türkiye, yerli girişimleri global arenaya taşıyor. KPMG Özel Girişim Sermayesi tarafından düzenlenen Global Tech Innovator yarışmasına 2022’de Türkiye’den finalist göndermeyi hedefleyen KPMG Türkiye, yerli girişimlerin küresel yatırımcı ortamında ön plana çıkmasına öncülük edecek. Yarışmaya başvurular yılın ilk çeyreğinde açılacak.
KPMG Özel Girişim Sermayesi tarafından en yenilikçi teknolojiye sahip girişimlerin değerlendirildiği Global Tech Innovator yarışması sonuçlandı. 17 ülke, 700 katılımcı arasından belirlenen 17 finalisin yer aldığı yarışmanın kazananı Brezilyalı agro teknoloji şirketi Krilltech oldu. Tarımda ürün verimliliğini ve kalitesini artıran nanobiyoteknolojik çözümler geliştiren Krilltech, çevresel açıdan sürdürülebilirliğe katkısı nedeniyle ödüle layık görüldü.
“Girişimler için için çok önemli bir fırsat”
Yerli girişimleri desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdüren KPMG Türkiye, Global Tech Innovator’ın ikincisi için Türkiye’den de bir finalist çıkarmak için hazırlıklara başladı. KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Danışmanlığı Şirket Ortağı Gökhan Kaçmaz, “KPMG, 17 ülkeden seçilen finalistlerin katılımıyla bu yıl ilk defa global ölçekte bir start-up ödül töreni gerçekleştirdi. Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlardan ne kadar yenilikçi fikirler çıkabileceğini gördük. 2022 yılında yapılacak global finale Türkiye’den de bir finalist çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yarışma ile yerel start-up’larımızı küresel yatırımcı ortamında ön plana çıkarma imkânı bulacağız. Yarışmaya beş yıldan daha kısa süredir faaliyet gösteren girişimler kabul ediliyor. Bu da büyümekte olan şirketlerin bilinirlik sağlaması için çok önemli bir fırsat” dedi.
Başvurular yılın ilk çeyreğinde
2022 yılının ilk çeyreğinde başvuru almaya başlayacaklarını belirten Gökhan Kaçmaz, “Yenilikçi teknolojileri desteklemek, yerli girişimlerin büyümelerine katkı sağlayarak yarının teknoloji devleri arasında yer almalarını istiyoruz. Amacımız geleceğe ilham olmak, Türkiye’den de küresel arenada söz sahibi olacak girişimler çıktığını göstermek. Yerli girişimlerin başvurularından memnuniyet duyacağız” diye konuştu.
Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Global Tech Innovator’ın finalinde 17 ülkeden girişimler değerlendirmeye alındı. Bu girişimler arasında 8’inin yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı çözümler sunması dikkat çekti. İşte finalistler:
Khula! – Afrika
Küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yazılıma erişimini sağlayarak, büyümelerini destekleyecek dijital bir ekosistem.
Taajer – Bahreyn
Toptancıları ve perakendecileri tek bir dijital çatı altında buluşturan network odaklı B2B ticaret platformu.
Krilltech – Brezilya
Tarımda ürün verimliliğini ve kalitesini artıran ve sürdürülebilirliği destekleyen nanobiyoteknolojik çözümler
Certn – Kanada
Şirketlerin işe alımları için hızlı ve kapsamlı özgeçmiş araştırmasına imkan sunan yapay zeka destekli platform.
21strategies – Almanya
Uluslararası kurumların ve serbest yatırım fonlarının faiz ve vergi öncesi karlarını (EBIT) korumak üzere algoritmik ve sistematik karar vermeye imkan sunan tescilli B2B yapay zeka uygulaması.
Worxogo – Hindistan
Yapay zeka kullanarak daha iyi çalışma alışkanlıkları kazandıran ve yüksek performanslı bir satış ekibi kurulmasını destekleyen uygulama.
CattleEye – İrlanda
İleri yapay zeka destekli video analitiği ile dünyanın ilk tescilli ve otonom besi hayvanı gözleme platformu.
Identiq – İsrail
Şirketlerin yeni kullanıcıları teyit etme ve hassas müşteri verisi paylaşmadan onay vermelerine imkan sunan kimlik doğrulama ağı.
Flat.mx – Meksika
Veri yardımıyla ev alım satım süreçlerini kolaylaştıran teknoloji uygulaması.
DefinedCrowd – Portekiz
Yapay zekayı daha “akıllı” hale getirecek bir çözüm portföyü sunan güvenilir bir veri ortağı.
SkipCash – Katar
Ödeme için QR kodu kullanan mobil ödeme uygulaması.
Natufia – Suudi Arabistan
Dünyanın ilk entegre ve ev içi akıllı hidroponik bahçecilik sistemi.
Sherpa.ai – İspanya
İleri makine öğrenimi desteğiyle birlikte şirketlerin yapay zekadan tam verim sağlayarak büyümesine ve rekabet gücü kazanmasına destek sağlayan bir platform.
InfuseAI – Tayvan
Kurumların, makine öğrenimi modelleri geliştirmesi ve uygulamaya koymasına yönelik tutarlı ve esnek araçlar sağlayan açık kaynaklı bir MLOps platformu.
KLAIM – Birleşik Arap Emirlikleri
Sağlık sisteminde sigorta başvurularının takibini sağlayarak, faturalandırma süreçlerini sadeleştiren yapay zeka uygulaması.
FIDO Tech – İngiltere
Su kaçaklarını tespit eden tek hizmet olarak veri (data-as-a-service – DaaS) platformu.
Vendr – Amerika Birleşik Devletleri
Büyüme aşamasındaki şirketlerin hizmet olarak yazılım (SaaS) satın alma süreçlerini optimize eden bir SaaS satın alma platformu.