Yerli ve milli siber güvenlik ürün tecrübeleri karar vericilerle paylaşıldı
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından her ay Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen ‘Kamu Siber Güvenlik Günü’nün 13’üncüsü 18 Mayıs tarihinde düzenlendi.
Kamuda yerli ve milli siber güvenlik ürün kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen ‘Kamu Siber Güvenlik Günü’; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Zeynep Nida Özdemir’in sunumuyla başladı. Özdemir sunumunda; PoC aşamasındaki ve hâlihazırda satın alınıp kullanılan yerli ve milli siber güvenlik ürünleriyle olan tecrübelerini diğer kamu kurumundaki karar vericilerle paylaştı. Etkinliğe katılım sağlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın ise sunuma destek vererek yerli ve milli ürünlerin gelişiminin önemini vurguladı.
Kurumlar birden fazla yazılım ve program ihtiyacından kurtuluyor!
Etkinlik, Çekino Bilgi Teknolojileri A.Ş. CEO’su Erol Yılmaz’ın Gardiyan (Muhafız) ürün sunumuyla devam etti. Yılmaz, ‘DMO Tekno Katalog’ta da yer alan Gardiyan ürünü hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Gardiyan ürününün, geniş çalışma ağlarında tüm sistemin izlenmesini, yönetilmesini ve gerektiğinde kurumsal politikalar doğrultusunda sistem yöneticilerinin bilgilendirilmesini sağlayan bir sistem operasyon yönetim yazılımı olduğunu anlatan Yılmaz ayrıca Gardiyan’ın; sunduğu geniş kapsamı ve modüler yapısı ile kurumları birden fazla yazılım ve program ihtiyacından kurtardığının ve kurum içindeki süreçlerin güvenli bir şekilde yönetilmesini sağladığının altını çizdi. Kamu ve özel sektör referanslarını da bildiren Erol Yılmaz, katılımcıların ürünle ilgili sorularını cevapladı.
Kümülatif bakış açısıyla birçok teknoloji çözümü sağlanmakta
Usishi Bilişim Teknolojileri A.Ş. İş Geliştirme Yöneticisi Ozan Özdemiroğlu, BuluthanSM, BuluthanDS, BuluthanVDI, BuluthanPS ve BuluthanVSA ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Uzmanlık alanları; ‘Veri Depolama, Sanallaştırma ve Bulut Teknolojileri’ olan firmanın sunumunda; ‘Sunucu Sanallaştırma, Masa Üstü Sanallaştırma ve Kişisel Veri Depolama’ ürünleri mercek altına alındı ve BuluthanVSA’nın temel olarak sunucu sanallaştırma, hiper bütünleşik depolama çözümü ve temel seviyede ‘network micro segmentasyon’ özelliklerinin karşılandığı vurgulandı. Özdemiroğlu, BuluthanVDI’ın geleneksel uzak masaüstü altyapısı özelliklerinin aksine birçok probleme çözüm olduğuna dikkat çekerek Geleneksel VDI altyapısının oluşturulması için gerekli olan veri depolama, sanallaştırma ve ‘3rd Party lisanslamalar’a ihtiyaç kalmadan ürünün kümülatif bir bakış açısıyla birçok teknoloji çözümünü sağladığının altını çizdi. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle Siber Küme tarafından 13’üncüsü düzenlenen etkinlikte; Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kamu İhale Kurumu ve Jandarma Genel Komutanlığı karar vericileri yer aldı.