Yerli yazılım atağı, savunma sanayini 2023 ihracat hedeflerine taşıyacak
Dışa bağımlılığı azaltmak ve ihracatı artırmak için savunma sanayi alanında kullanılan yazılımların yerelleşmenin önemine dikkat çeken Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, “Yerli ve milli yazılımlar hem ülkemizi hem de sektörü daha güçlü bir konuma taşıyacak” dedi.
Savunma sanayi alanında dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik başlatılan yerelleşme çalışmaları hızla sürüyor. Özkaynaklarla üretilen savunma sanayi ürünlerinin beyni olarak nitelendirilen yazılımların da yerli imkanlarla geliştirilebilmesi büyük önem taşıyor. Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, teknolojide yerlileşmenin Türkiye’nin dünya üzerindeki gücünü artıracağına dikkat çekti.
2023 yılı için konulan 10,2 milyar dolarlık savunma sanayi ihracat hedefine ulaşmak için 2021’in oldukça önemli bir eşik olduğunu ifade eden Hüseyin Erdağ, “Türkiye’deki yerli ve milli yazılımların bilişim alanına yapılan yatırımlardan sonra daha da arttığını görüyoruz. Bu yatırımlar bilişim sektörü adına son derece sevindirici. Çünkü yerli ve milli yazılımlar sadece kurumlara artı değer yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayarak ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarıyor. İnanıyoruz ki yerli ve milli yazılımlar hem ülkemizi hem de kurumları daha güçlü bir konuma getirecek” dedi.
“Yerli yazılımlar yerel mevzuat ve koşullara daha kolay uyum sağlıyor”
Yerli yazılım kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik pek çok çalışma yaptıklarının altını çizen Hüseyin Erdağ, “Bilişim AŞ, Prof. Dr. Aydın Köksal tarafından 1985 yılında kurulmuş olan Türkiye’deki en köklü yazılım evi ve danışmanlık kuruluşlarından birisidir. Tüm dünyada yazılım sektörünün şirketleşme kapsamında hız kazandığı bir dönemde Türkiye’de öncü olmak amacıyla Ankara’da 1985’te kurulan Bilişim AŞ. kurucumuzun deyimiyle ‘Bilişim teknikbilimini ulusal bir kalkınma aracı olarak kullanma ve toplumumuzu bilişim toplumuna dönüştürme’ misyonuyla, kendi endüstriyel yazılım ürün ve hizmetlerini ulusal bir yazılım odağı olarak sürdürmekte. Sektörlere ve ihtiyaca göre özelleştirilmiş çözümlerimiz, sürekli yeniliklerin takibi için tecrübeli Ar-Ge ekiplerimiz, akademik ve sektörel danışmanlarımızla birlikte, şirketlerin gelişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayız. Türkiye’de yerleşik yerli ve milli yazılım üreticisi olarak, yurt dışı menşeili yazılımlara alternatif olabilecek ürünlerle, her sektörün ihtiyacına yönelik geliştirebilecek insan kaynağı ve bilgi birikimine sahibiz.
Bilişim A.Ş. olarak yerli ve milli yazılım tercih edilmesinin faydalarını kurumlara anlatıyor, deneyimlemelerini sağlıyoruz. Türk savunma sanayinde yerli ve milli yazılımların tercih edilmesi, veri güvenliği ve gizlilik konusu başta olmak üzere, yüzde 100 koruma sağlayacak pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Ülkelerin kendi koşullarına göre hazırladığı yazılımlardan farklı olarak, bizim yazılımlarımız yerel mevzuata ve koşullara daha kolay uyum sağlıyor. Yabancı yazılımlara göre çok daha esnek olduğumuz için, kurumların verimliliğini ve kârlılığını artırıyoruz” dedi.
“Bayrağımızı dünyaya taşıyacağız”
2021 yılına ilişkin hedeflerini de aktaran Hüseyin Erdağ, şunları kaydetti:
“2019 şirketimiz için değişim yılıydı. 2020’de ise pandemiye rağmen yüzde 40 büyüme kaydettik. 2021 ise gerek iş ortaklıklarımız ve diğer kanallarımız, gerekse bulut ürünlerimizle bayrağımızı dünyaya taşıdığımız bir yıl oluyor. Bu kapsamda kurumumuzun içinden çok önemli iş ortakları çıkardığımız gibi, sektörün önemli kuruluşlarıyla ortaklık kurmak için görüşmeler yapıyoruz. 2021 yılında da ürün merkezinde iş ortaklıkları ekosistemini geliştirerek önemli ölçüde büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimizde distribütörlükler aracılığıyla yurt dışında büyüme de yer alıyor. 2021 yılında bu kapsamda önemli adımlar atacağız. Gerek iş ortaklıkları gerekse bulut ürünlerimiz ve diğer kanallarımız ile 2021 yılı Bilişim AŞ için yurt dışında büyüme yılı olacak. Yurt içinde uzun süredir kullanılan, başarı ve tecrübe kazanmış ürünlerimizin yurt dışında daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyoruz. Yüzde 100 yerli ve milli yazılımlarımızla Türkiye’nin önde gelen kurumlarına dijital dönüşüm uygulamalarımızı sunarken, geliştirdiğimiz Dijital Yol Haritası ile işlerini analiz etmelerine de destek oluyoruz.”
İşiniz İçin Uçtan Uca Çözümler
bilişimHR: İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, çoğu İstanbul ve Ankara’da olmak üzere kamu ve özel sektörün önde gelen kurumlarında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Çeşitli platformlarla bütünleşik (entegre) versiyonları ile yaklaşık yarım milyon çalışanın bordroları bu ürünümüzle hesaplanmaktadır.
bilişimERP: Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi, özellikle endüstriyel üretim sektöründeki kurumların bütün iş süreçlerini ve kaynaklarını etkin bir biçimde yönetmeyi amaçlayan kalite odaklı, web tabanlı, bütünleşik bir yazılım ürünüdür. Sistemin mobil ortamda çalışan uygulamaları sayesinde, üretim/stok gerçekleştirim bilgilerinin veri girişi ve izlenmesi yenilikçi bir çizgide başarıyla yapılmaktadır.
bilişimBI: Yeni Nesil Bilişim İş Zekâsı Sistemi, kolay kullanılır, zengin görsel raporlama ve çözümleme yeteneklerine sahip, farklı yapısal ve yarı yapısal veri kaynaklarını birleştirebilen, gereksinim değişikliklerine hızla uyum sağlayabilen yenilikçi bir İş Zekâsı ürünüdür.
Bilişim A.Ş. insan kaynakları alanında da kurumlar için önemli çözümler üretiyor
İK, bir organizasyondaki çalışanların yaşam döngüsünü yönetir. Özlük yönetimi, bordrolama, izin yönetimi, iş gücü yönetimi, işe alım, eğitim yönetimi, performans yönetimi ve kariyer yönetimi gibi İK yazılımları, dijital çağda insan kaynakları yönetiminin temel işlevleri arasında bulunuyor. Günümüzde çalışanlar yüksek performansla en iyi müşteri deneyimini yaratarak şirketin anahtarı konumunu üstlenmektedir. Bu nedenle şirketlerin daha verimli olması için insan kaynakları yönetimi sürecinin hassasiyetle yürütülmesi gerektiğinin altını çizen ve kendilerinin de bu alanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Hüseyin Erdağ, şu bilgileri verdi:
“İnsan kaynaklarının temel amacı, kurum içerisindeki verimliliğin arttırılarak çalışanların sahip oldukları beceri ve yeteneklere uygun olarak operasyon sürecinin geliştirilmesidir. Covid-19 pandemisiyle birlikte İK organizasyonlarının önemi daha da arttı. Süreçleri uzaktan yönetmeye çalışan ekipler, temel İK prosedürlerinin ötesinde, ana hedef olarak çalışanları desteklemek ve iletişim artırarak güven ortamı sağlamak her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bilinen geleneksel İK süreçlerinin yanında, uzaktan çalışma ve öğrenme destekleriyle çalışanın fiziksel ve ruh sağlığına önem verme gibi sorumluluklar öne çıkmaktadır. Bu bağlamda kurumun geleceğini belirlediği rahatlıkla söyleyebiliriz.
BilişimHR İnsan Kaynakları Yazılımı her işletmenin kendi işleyişine göre farklı yapılarda organizasyonlarını yönetebilmelerine olanak sağlayan bir yapıya sahip. İşletmeler değişen iş yapış şekilleri, farklı ödüllendirme sistemleri veya organizasyonun tümünü kendi işleyişlerine göre değiştirebilirler. Temelinde süreçteki verimliliği arttırmak olan İK yazılımımız, bordro, işe alım, kariyer planlama, terfi, eğitim ve bütçe gibi modüllerle çalışanların sahip olduğu beceri ve yetenekleri belirleme gibi aksiyonların alınmasına yardımcı olmaktadır. BilişimHR İK profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu tüm modülleri bir arada barındırıyor. Gelişmiş modüler altyapısı ise işletmelerin IK süreçlerinde kurum işleyişlerine uygun bir şekilde kullanım imkanı sunarak, esnek altyapısı sayesinde kurum kültürüne uyumu kısa zamanda yakalıyor. Türkiye’de hem yerli hem de yabancı İK yazılımlarıyla rekabet ederek, müşteriye özel hizmetlerimizle fark yarattığımızı ve bu sayede en önemli İK yazılımları arasında olduğumuza inanmaktayız.”