Yine zirvede bıraktık!
Merhaba,
BThaber Şirketler Grubu olarak bir Bilişim Zirvesi’ni daha başarıyla geride bıraktık. Detayları gazetemizde okuyacaksın ama şimdiden 2022 zirvesi için çalışmaya başladığımız da doğrudur. Bu bizde gelenektir. Gelelim gündeme… Hepsiburada, Temmuz ayında Türkiye’nin 81 ili ve 971 ilçesinin en az 1 yerel üretici hedefiyle başlattığı HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile ekonomiye destek vermeye devam ediyor. Hepsiburada, programın verilerini açıklamış. HepsiTürkiye’den ilk 3 ay verilerine göre coğrafi ürün işaretli alışverişler en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldı. HepsiTürkiye’den içinde en çok yöresel ürün listeleyen iller ise sırasıyla Çanakkale, Bursa, İzmir, Muğla ve Antalya. Bu ürünler içerisinde en çok ballara ve arı ürünlerine ilgi gösterilirken, bu ürünleri zeytinyağı, fıstık ve helva takip etti. Yöresinde üretim yapan vergi mükellefi KOBİ’ler, kadın girişimciler, kooperatifler, geleneksel Türk el sanatları üretimi yapan esnaflar, tamamen menşeine özgü sanayi, gıda, el emeği ürün üretenler HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’ndan faydalanabiliyor. Dahası için adresimiz https://www.hepsiburada.com/kampanyalar/hepsiturkiyeden.
Kredi Kayıt Bürosu tarafından dokuzuncusu düzenlenen, Türkiye’nin üniversitelerarası en geniş kapsamlı yarışmalarından Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması’nın yeni dönem başvuruları açıldı. Öğrencilerin; sağlık, tarım, finansal teknolojiler ve siber güvenlik alanında proje fikirleriyle katılarak önemli fırsatları yakalayacağı yarışmaya www.hayaledingerceklestirelim.com adresinden 17 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
Çevresel gündeme bakıyorum da Türkiye, yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücünde Avrupa’da 5’inci, dünyadaysa 12’nci sırada. Yaklaşık 20 yılda %428 artış gösteren toplam yenilenebilir enerjideki kurulu güce rüzgar enerjisinin etkisinin oldukça büyük olduğunun altını çizen Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar enerjisinden elde edilen enerjinin gelecekte daha da çok artması adına 4 stratejik adımı paylaşmış: Rüzgar enerjisi sektöründeki bilinirliği artırmak, doğru fiyatlandırma, istikrarlı duruşu korumak ve son olarak rüzgar enerjisi sektöründe kalite prosedürleri oluşturulması.
Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile düzenlenen ve kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yenilikçi bir kuşağın yetiştirilmesini hedefleyen “Solve for Tomorrow” (Yarın için Çözüm) bilim yarışması için başvuru dönemi başladı. Bu yıl düzenlenecek yarışmaya başvurular, 31 Ocak 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Samsung’un 2010 yılında küresel çapta hayata geçirdiği “Solve for Tomorrow” programı, toplumun en acil sorunlarını çözmeye yönelik toplumsal inovasyon fikirlerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor. STEM eğitimine olan ilgiyi ve bu alandaki yeterliliği artırmak için tasarlanan program yaratıcı çözümler bulmak ve toplumda yaşanan zorlukları ve riskleri ortadan kaldırmak için gençleri uygulamaya teşvik ediyor.
Çalışanlarının fikirlerine ve uzmanlıklarına değer vererek bu amaçla yetkinliklere yatırım yapan ve inovatif projeleri destekleyen Ford Otosan, üretim parçalarını yalnızca bir saniye süren bir ölçüm ile sorunsuz ve hurda olarak ayırabilen, üretim süreçlerini mükemmelleştirmeye katkı sağlayan “LaserSonix Q” kurum içi girişimcilik projesi ile ABD’nin en prestijli teknoloji ödüllerinden Henry Ford Teknoloji Ödülü’nün (HFTA) sahibi olmuş. Ford Otosan mühendislerinin sopranoların sesi ile bardağı çatlatabilmesinden esinlendiği bu teknolojide, üretim parçaları özel bir akustik sinyal ile temassız olarak titreşime tabi tutuluyor, bir lazer ile bu titreşim seviyesi yine temassız olarak ölçülüyor. 1961 yılından bu yana Ar-Ge çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren Ford Otosan’dan yeni başarıları da paylaşırız umarım.
Markaların inovasyonlarını ve bu inovasyonların hangi pazar dinamiklerine ve tüketim tercihlerine yanıt vererek başarıya ulaştığını görünür kılmayı amaçlayan NielsenIQ BASES “Top Breakthrough Innovation – Çığır Açan İnovasyonlar 2021” listesi açıklandı. Bu yıl 10.kez yayımlanan listede Yayla Agro, katkısız, koruyucusuz, ev yemeği tadında Yemek Hazır ürünleri ile NielsenIQ BASES Çığır Açan İnovasyonlar 2021’de gıda kategorisinde ödül almaya hak kazandı.
Global veri yedekleme şirketi Veeam’in profesyonel servis iş ortağı ITserv, ‘Pazarlama ve İletişim’ kategorisinde dünya ilderi oldu. ITserv, Veeam Akredite Servis İş Ortağı Ödülleri (Veeam Accredited Service Partner – VASP) yarışmasında 200’ün üzerinde iş ortağı arasından birinci seçilerek bu ödüle layık görüldü.
Turkcell’in İç İletişim ve İşveren Markası ekibi ise Türkiye’nin pazarlama ekiplerinin başarısını ölçümleyen ve Pazarlamasyon tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen The Hammers Awards 2021’de, “En İyi İşveren Markası Takımı” kategorisinde verilen tek ödülün sahibi oldu.
Türkiye’nin öncü portföy yönetim şirketi İş Portföy, 6. TSPB Altın Boğa Ödülleri kapsamında İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu ile “Toplumsal Değer Projesi” özel ödülünü ve “Yatırım Fonları Portföy Büyüklüğü Lideri” ödülünü aldı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri” de sahiplerini buldu. Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Softtech’in içerisinde kurum içi girişimcilik projesi olarak doğan ve çalışmalarına Softtech Ventures çatısı altında devam eden İmeceMobil, “En İyi Kurum İçi Girişim Projesi” ödülünün sahibi oldu.
Haftaya buradayım…